"Noriu pasveikinti Kauną su šia švente, kuri simbolziuoja Lietuvos plaukimo naują etapą. Gerai, kad tai Kaunas - konkurencija Vilniui, kuris turi pasitempti", - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentė taip pat vylėsi, kad naujo centro atidarymas turės įtakos ir Lietuvos sportininkų rezultatams.

"Šis centras ir šviesesnis, ir didesnis ir, galų gale, atitinka visus olimpinius reikalavimus. Taigi meilutyčių rūtelių tikrai galės užaugti daugiau", - teigė D. Grybauskaitė.

"Kol kas dar nespėjau visko apžiūrėti, tačiau kiek mačiau - nuteikia optimistiškai. Dar kažko trūksta, tačiau gražu, švaru, nauja. Žinoma, kiekvienos tokios sporto bazės atidarymas yra šventė ne tik miestui, bet ir sportui", - teigė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvoje iki šiol buvo vos trys 50 metrų ilgio baseinai, Kaune - nė vieno.

Rekonstruotas baseinas bus pritaikytas treniruotis sportininkams.

Pirmoji „Girstučio“ baseino abonemento savininkė - Kauno miesto savivaldybės dovaną gavusi olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

„Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcija finansuota Kauno miesto savivaldybės, Lietuvos valstybės biudžetų ir Europos Sąjungos lėšomis. Bendra projekto vertė - 20,7 mln. litų.

Lankytojams atviras nuo liepos

Visiems lankytojams "Girstučio" plaukimo centras atviras bus nuo liepos 1-osios. Vasaros sezono metu dviejų valandų apsilankymas centre kainuos 20 Lt. Už šią kainą lankytojai galės lankytis pirčių zonoje, leisti laiką vandens pramogų zonoje bei plaukioti didžiajame baseine.

Ateityje planuojama įrengti ir sporto salę, kuri reikalinga sportininkams. Čia sportuoti galės ir tėveliai, kurie į treniruotes atves savo vaikus.

Centro vadovas Mindaugas Špokas vylėsi, kad ateityje centras didžiąją dalį fuknciuonavimui reikalingų lėšų sugeneruos pats.

"Mūsų tikslas, kad ne mažiau milijono litų pajamų sugeneruotų lankytojai ir bųtų einama link to, kad kaštai mažėtų iš savivaldybės pusės. Ko negalima pasakyti apie kitas savivaldybės sporto mokyklas. Sportininkai užims tik 30 proc. viso laiko, o gyventojai - visą likusią dalį", - teigė M. Špokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)