L. Hamiltonui nepakako iki tol turėtos 23 sek. persvaros, tad grįžęs į trasą sportininkas atsidūrė trečioje vietoje - už Nico Rosbergo ir Sebastiano Vettelio.

„Tokiais atvejais pasitiki komanda. Pažiūrėjęs į ekraną mačiau, kad mechanikai buvo pasiruošę sustojimui. Maniau, kad vyrukai, važiavę už manęs, pasuko atlikti savo sustojimų. Kai man pasakė likti trasoje, atsakiau, kad kris padangų temperatūra. Tuo pačiu maniau, kad mano varžovai bus su kitomis padangomis. Tad pasukau į techninio aptarnavimo zoną įsitikinęs, kad kiti jau atliko savo sustojimus“, – pasakojo L. Hamiltonas.

„Komanda dirbo puikiai visus metus. Mes laimime ir pralaimime kartu. Mes išanalizuosime tai, kas nutiko ir ką padarėme negerai bei pasirūpinsime, jog panašūs dalykai nepasikartotų ateityje. Dabar esu pasiryžęs nugalėti kitose lenktynėse. Kol kas sunku nupasakoti kaip jaučiuosi, taigi... net nebandysiu to daryti.“

N. Rosbergas: šiandien man pasisekė

Monake triumfavęs N. Rosbergas po lenktynių teigė, kad šiandien jam labai pasisekė. Vokietis ilgą laiką važiavo antras, tačiau L. Hamiltonui netikėtai pasukus į techninio aptarnavimo zoną, Nico atsidūrė pirmoje vietoje, kurioje sugebėjo išsilaikyti iki pat finišo.

Nico Rosbergas

„Žinau, kad man šiandien labai pasisekė, tad nelieka nieko kito, kaip tik pasidžiaugti šia akimirka. Turiu toliau sunkiai dirbti, kadangi Lewisas šį savaitgalį buvo greitesnis. Kitose lenktynėse turėsiu labiau pasistengti. Lewisas šiandien važiavo puikiai ir būtų pelnytai nugalėjęs. Tačiau lenktynėse pasitaiko tokių situacijų. Žinoma, dabar aš esu labai patenkintas“, – sakė N. Rosbergas.

S. Vettelis: antra vieta - puikus rezultatas

Ferrari“ pilotas S. Vettelis liko patenkintas tuo, kad Monake vykusiose lenktynėse jam pavyko finišuoti antroje vietoje. Vokietis didžiąją varžybų dalį stengėsi neatsilikti nuo antroje vietoje važiavusio N. Rosbergo, kai L. Hamiltonas buvo atitrūkęs nuo pagrindinių varžovų.

„Mercedes“ nusprendus britą pakviesti į techninio aptarnavimo zoną, N. Rosbergas ir S. Vettelis pakilo viena pozicija aukščiau. Vokietis vėliau sugebėjo į priekį nepraleisti L. Hamiltono ir finišuoti antroje vietoje.
Sebastianas Vettelis

„Svarbiausią akimirką buvome tinkamoje vietoje, o vėliau sugebėjome išlaikyti Lewisą už savęs. Kai nusprendėme atlikti sustojimą, buvome tolokai nuo lyderių. Bet kokiu atveju, antra vieta yra puikus rezultatas“, – sakė S. Vettelis.

„Šios padangomis nėra sukurtos tam, kad jas atvėsinus po kurio laiko vėl būtų galima greitai važiuoti. Aš ir Nico taupėme padangas, nes žinojome, kad negalėsime atakuoti Lewiso. Tai mums padėjo varžybas pratęsus, tačiau buvo labai sunku. Po kurio laiko jos vėl sušilo, tačiau iki tol buvo tikrai sunku.“

M. Verstappenas: incidentą sukėlė ankstyvas stabdymas

Maxas Verstappenas mano, kad incidentą Monako GP sukėlė anksčiau nei įprastai stabdęs Romainas Grosjeanas. „Toro Rosso“ atstovas bandė lenkti prancūzą, bet atsitrenkė į R. Grosjeano vairuojamo „Lotus“ galą ir rėžėsi į bortus. Tačiau, pasak paties M. Verstappeno, jis nė nebandė tuo metu atlikti lenkimo.
"Formulės-1" lenktynės Monake

„Aš iš tikrųjų nebandžiau lenkti, prieš tai buvusiame rate aš stabdžiau toje pačioje vietoje, kurioje įvyko incidentas. Galima pamatyti, kad automobilis, į kurį atsitrenkiau, stabdė labai anksti“, – teigė M. Verstappenas.

Prieš avariją jaunasis pilotas prarado daug laiko boksuose. M. Verstappenas smarkiai spaudė norėdamas pakovoti dėl taškų ir atliko du gudrius lenkimus.

K. Raikkonenas: D. Ricciardo turėjo būti nubaustas

Kimi Raikkonenas įsitikinęs, kad Danielis Ricciardo nusipelnė būti nubaustas už nešvarų „Ferrari“ piloto lenkimą Monako GP. „Red Bull“ lenktynininkas bandė lenkti suomį vidine trajektorija Mirabeau posūkyje.

Lenkimo metu D. Ricciardo automobilio priekinis ratas susilietė su Kimi Raikkoneno pilotuojamo automobilio galiniu ratu. Suomis po kontakto buvo priverstas palikti lenktyninę trajektoriją, tuo pasinaudojęs australas aplenkė varžovą.

Danielis Ricciardo

Teisėjai tyrė incidentą lenktynių metu, bet nusprendė nesiimti jokių veiksmų.

„Nelabai aišku, ką galima daryti ir ko negalima, nes kartais už tokius veiksmus baudos skiriamos, o kartais tai leidžiama. Dažniausiai už tokius dalykus baudžiama, bet ne šį kartą. Mano manymu, tikrai turėjo būti skirta bauda, bet teisėjai mano kitaip“, – kalbėjo K. Raikkonenas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)