Kadangi visi, kurie gyvena kartu ir susilaukė vaikų nesukūrę šeimos, pasirodo, yra nedorėliai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šioje srityje sumanė įvesti tvarką - Seimas priims niekam nereikalingą šeimos politikos pagrindų įstatymą. Jame bus parašyta, kad šeima Lietuvoje bus laikoma tik sutuoktiniai su vaikais.

Eidamas tokiu biurokratiniu keliu, Seimas, kai neturės ką veikti, dar galėtų pasvarstyti santykių lovoje politikos pagrindų įstatymą arba reglamentuoti, kas: vyras ar moteris vakare turėtų išplauti indus.

Politikai vis dar per daug kišasi į privatų žmonių gyvenimą, todėl per didelio liberalizmo Lietuvoje aš, kaip liberalas, tikrai nematau. Atvirkščiai, girdint kai kurių Seimo narių pasisakymus ar matant jų elgesį, pavyzdžiui, per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje, susidaro įspūdis, kad pas mus vis labiau įsigali Talibanui artimas mąstymas. 

Eligijus Masiulis
Eidamas tokiu biurokratiniu keliu, Seimas, kai neturės ką veikti, dar galėtų pasvarstyti santykių lovoje politikos pagrindų įstatymą arba reglamentuoti, kas: vyras ar moteris vakare turėtų išplauti indus.
Politikai jau ne pirmą kartą bando rūšiuoti žmones, pagal tai susituokę jie ar ne. Seimo patvirtintoje Valstybinėje šeimos koncepcijoje šeima laikoma tik santuokoje gyvenantys žmonės. Tarytum nesantuokoje gyvenantys ir vaikus auginantys žmonės, vienišos motinos ar tėvai neegzistuoja.
„Lietuva yra krikščioniškas kraštas, jei tu - ypatingai tikintis žmogus, na, gyvenimas ne santuokoje yra lyg ir nuodėmė“, - paaiškino Seimo pirmininkė. 

O aš iki šiol maniau, kad Lietuva yra pilietinė valstybė. Lietuvos Respublikos Konstitucija skelbia, kad Lietuvoje nėra valstybinės religijos. Bažnyčia Lietuvoje yra atskirta nuo politikos. 

Gerbiu giliai tikinčių nuomonę, tačiau nesutinku, kad pagal tokį patį mąstymą turėtų būti reguliuojamas visų Lietuvos piliečių gyvenimas. Žmogus turi teisę pats nuspręsti, kaip jam gyventi geriau ir politikai ar valstybės tarnautojai dėl to jo negali diskriminuoti. 

Pamąstymai, kad gyvenantys santuokoje yra doresni už kitus, manęs niekaip neįtikina. Lietuvoje suyra apie pusę santuokų. Dažnai jos tetrunka metus kitus. Leiskite paklausti, kuo antrą ar trečią kartą vedęs vyras ar susituokusi moteris yra doresni už visą gyvenimą kartu pragyvenusią porą? Kuo blogesni tokios poros vaikai? 

Iš tiesų jaunimas vis dažniau linkęs gyventi kartu, gimdyti vaikus neįregistravus santuokos. Tokios tendencijos pastebimos visose Europos valstybėse. Kodėl taip yra – jau kita tema. 

Žmonių suvokimą apie šeimą, jos vertybes ir privalumus reikia ugdyti pasitelkiant švietėjišką veiklą, o ne prievartą. Aišku, politikai gali įteisinti privalomas santuokas, pavyzdžiui, nuo 25 metų. Tačiau ar realiai kas nors dėl to pasikeis?