Kremliaus propagandininkai, kaip pastebėjo Romas Sadauskas-Kvietkevičius, eina pravažinėtu mėšlinu takeliu. Kaip sovietų laikais Vakaruose skrebendavo virtualius visuomenės šiukšlių konteinerius, ieškodami sąjungininkų tarp nevykėlių, nepritapėlių, neišklausytų, savamokslių sąmokslo teoretikų ir kitokių padugnių, taip ir šiandien Lietuvoje renkasi iš klounų, nurašytų politikų, o taip pat alkoholio ir acto garų nukamuotų iguanų. Jie turi ką papasakoti: visus juos persekioja valdžios smogikai, jų pokalbių klausosi saugumas ir per pilnatį jiems iš kosmoso siunčia signalus. 

Tačiau toks propagandos būdas nėra efektyvus. Jei norėčiau parodyti Lietuvą iš blogiausios pusės, kad visi juoktųsi, imčiau mūsų didžiausią idiotizmą, kuris stūkso baisesnis ir akis (ir širdis) bado labiau, nei Žaliojo tilto paminklai vagims-proletarams, tinginiams žemdirbiams (nes kolūkiečiams: darbščius išvežė, kumečius paliko) ir prievartautojų kariuomenei.

Rodyčiau ne didžkukulius, kuriuos lietuviai valgo su spirgais, taukais ir grietine, ir dusdami nuo krakmolo ir riebalų, keikia „nesveiką amerikiečių virtuvę“. Jie absurdiški, tie didžkukuliai, bet ir patys rusai minta ne geriau, todėl tai nėra gera propagandinė istorija. 
Kremliaus propagandistams džiūgaudamas pasakočiau apie pagrindinius argumentus – girdi, o kodėl tada negalima Amerikoje užrašyti vardo ir pavardės „Ąžuolė Šlebžedževičiūtė“ su visais lietuviškais ženklais? Girdi, o jei mes tas raides paliksim, tai lenkai galvos, kad laimėjo. Girdi, o jei mes tas raides paliksim, tai paskui lenkai ir rusai pareikalaus pas mus kirilicos.
Andrius Užkalnis

Nerodyčiau ir mūsų nepastatytų daugiabučio namų sostinės Konstitucijos prospekte – pusė stiklo, pusė gelžbetonio griuvenų. Atrodo kaip Afrika, tačiau čia irgi rusams įspūdžio nepadarys: pas juos irgi dabar daug nebaigtų statybų, kur tik benamiai šunes gyvena griaučiuose. Pas mus nors savi žmonės stato tuos namus, o pas juos atvykėliai statybininkai iš Tadžikistano dabar darbo nebeturi, nes krizė, o grįžti atgal į namus nėra kaip: dauguma orlaivių skraido tik į vieną pusę, o tie, kurie dar paskrenda, per brangius bilietus parduoda. 

Todėl aš pasakočiau apie tai, kas nuraus stogą kiekvienam: apie tai, kad lietuviai yra tiek daužti, kad bijo savo piliečių dokumentuose naudoti raides W, Q, ir X. Pastarąją tai dar panaudoja – santrumpoms „nx“ ir „px“, kurios reiškia ekologiškus skonio stipriklius prie didžkukulių, bet ne oficialiuose dokumentuose. 

Ir tada aš pasakočiau visiems istoriją apie tautą, kuri tiek visko bijo, kad jiems net trys raidės panašios į grėsmę. 

Aš džiūgaudamas pasakočiau ir apie jų pagrindinius argumentus – girdi, o kodėl tada negalima Amerikoje užrašyti vardo ir pavardės „Ąžuolė Šlebžedževičiūtė“ su visais lietuviškais ženklais? Girdi, o jei mes tas raides paliksim, tai lenkai galvos, kad laimėjo. Girdi, o jei mes tas raides paliksim, tai paskui lenkai ir rusai pareikalaus pas mus kirilicos.

Atsakyti nesunku. 

Amerikiečiai lietuviškų kabliukų ir varnelių nenori ne todėl, kad bijo, o todėl, kad nemoka. Jų rašomosios mašinėlės neturi tų ženklų. 
Viskame slypi pavojai, sako lietuviai, kurie taip neseniai krikštą priėmė, kad dar pagoniškas baimes pasilikę. Galvoja, kad Kalėdų naktį gyvuliai šneka ir kad ilgas šiaudas ilgą gyvenimą reiškia (pasakojama, kad pirmąsyk pamatęs ilgus kokteilių šiaudelis, lietuvis juos visus išpirko, ir iš to turime šiandien šimtamečius kaimo senolius).
Andrius Užkalnis

Jei lenkai galvos, kad laimėjo, tai mums nuo to blogiau? Mums gal čia koks pasiekimo matas, padaryti, kad lenkai blogiau jaustųsi? „Daugiabučio kaimynas norėjo savo duris geltonai nusidažyti. Mums netrukdo, bet mes jam neleidom, tegu nemano, kad mes jam lankstomės.“ Žiežula žmona per skyrybas pjauna fortepijoną pjūklu per pusę, kad vyrui netektų. Daiktas sugadintas, bet tas šlykštynė užtat žinos. 

Na, ir galiausiai, „koks bus kitas žingsnis“. Niekada negalima leisti per daug, nes visada bus kitas žingsnis.

Kai mes leidome žmonėms laisvai keliauti, jie išvažiavo kitur uždarbiauti ir negrįžta. Blogai.
Kai komjaunimo komitetai nustojo siuntinėti aplinkraščius, kokios muzikos nereikia klausytis, prasidėjo ne tik besaikis „SEL“ klausymas, bet narkomanija, paauglių nėštumai ir patyčios mokyklose. 

Kai Užkalnį pradėjo laisvai spausdinti laikraščiuose ir portaluose, pradėjo žudytis paaugliai.
Ir, galiausiai, kai leidome laisvus rinkimus, tai žmonės išrinko Viktorą Uspaskichą ir taip gerai išrinko, kad visi šalies prokurorai ir teisėjai nieko jam negali padaryti, nes jis nepamušamas, kaip Rolandas Paksas; kad ir kiek svirtelę mygi, kad ir kokios niagaros užpila, vis tiek - kur buvęs, kur nebuvęs, plūdur plūdur viršuje.
Lietuviai bijo trijų raidžių. Raidė „Q“ jiems primena raidę „O“, tik su šėtonišku pimpaliuku. Raidė „W“ lietuvių mitologijoje yra ligos ir greitos mirties ženklas. O raidė „X“, tai jau visas kreivas kryžius. Tas, kas tokias raides rašo, galiausiai išsižada Dievo ir garbina velnią. Tikri faktai.
Andrius Užkalnis

Todėl taip, viskame slypi pavojai, sako lietuviai, kurie taip neseniai krikštą priėmė, kad dar pagoniškas baimes pasilikę. Galvoja, kad Kalėdų naktį gyvuliai šneka ir kad ilgas šiaudas ilgą gyvenimą reiškia (pasakojama, kad pirmąsyk pamatęs ilgus kokteilių šiaudelius, lietuvis juos visus išpirko, ir iš to turime šiandien šimtamečius kaimo senolius).

Ir dar lietuviai bijo trijų raidžių. Raidė „Q“ jiems primena raidę „O“, tik su šėtonišku pimpaliuku. Raidė „W“ lietuvių mitologijoje yra ligos ir greitos mirties ženklas. O raidė „X“, tai jau visas kreivas kryžius. Tas, kas tokias raides rašo, galiausiai išsižada Dievo ir garbina velnią. Tikri faktai.
Santrumpa WQX naudojama Kiavako oro uostui Aliaskoje žymėti. 

Kaip Vilnius yra VNO, Kaunas yra KUN ir Palanga yra PLQ (beje, su ta pačia „Q“ raide, kodėl nieko nedarot, patriotai?), Zokniai yra SQQ (net dvi raidės, užsieniečiai puola!), taip ir WQX reiškia Kaviaką.

Lietuvoje, tuo tarpu, WQX yra universalus kodas durnumui, kurio mums jau net negėda, nes visi pripratome. Ir todėl apie tas tris raides rašyčiau visiems, kas nori pasišaipyti iš Lietuvos. Bet aš Lietuvą per daug myliu, todėl rusų propagandininkams teks toliau tenkintis tik tuo, ką turi.