„Šiandien svarbus klausimas yra ne pinigai, o skaidrus projektas. Todėl aš prašysiu, kad Kūno kultūros ir sporto departamentas imtųsi prižiūrėti projektą. Kol kas bendros kalbos nesurandame su savivaldybe, vis tiek jie nepadarė naujos mažesnės sąmatos, mėgina pigiai apgaudinėti“, – žurnalistams po posėdžio sakė G. Kirkilas.

Premjeras jau ne kartą tvirtino abejojąs statybų ir sutarties su rangovu skaidrumu.

Jo teigimu, darbai vykdomi pagal seną sąmatą, kurioje numatyta darbų kaina beveik pusė milijardo litų. Tai esą, kai Kūno kultūros ir sporto departamento specialistai įvertins, ar Vilniaus miesto savivaldybės pateiktas projektas yra tinkamas, tada lėšos ir bus skirtos.

Finansų ministras Rimantas Šadžius žurnalistams po posėdžio sakė, kad daugiau lėšų iš valstybės biudžeto Nacionaliniam stadionui šiemet nebus skirta.

Peržiūrės sąmatas

Kaip DELFI teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas, 100 mln. litų, labai „pasispaudus” ir pridėjus savivaldybės lėšų, turėtų užtekti konstruktyvinei objekto daliai pastatyti.

„Įsisavinus šiuos pinigus, iškils stadiono sienos ir pasimatys tikrosios formos. Mes savo ruožtu dar kartą peržiūrėsim sąmatas ir atsisakysim visų ne pirmos eilės išlaidų, tokių kaip mokėjimai „Vilniaus kapitalinei statybai” už techninę projekto priežiūrą ir panašių”, - sakė G. Paluckas.

Jis taip pat teigė pirmadienį Seimo antikorupcijos komisijai išsiuntęs visus su stadiono statybomis susijusius dokumentus, kurių pageidavo komisijos pirmininkas Rimantas Dagys.

„Niekas neliko nuskriaustas. Aš pats asmeniškai šnekėjau ir su Vilniaus miesto savivaldybės žmonėmis ir su specialistais, su Kūno kultūros ir sporto departamento žmonėmis, kurie žino, kas tai per objektas ir kiek jis gali kainuoti, mes sutarėme, kad 100 mln. Lt leidžia šiemet finansuoti šio objekto statybas“, – sakė ministras.

DELFI primena, kad balandžio viduryje posėdžiavusi Vyriausybė panaikino praėjusių metų liepą priimtą nutarimą, kuriuo įsipareigojo iš Privatizavimo fondo skirti 200 milijonų litų Nacionalinio stadiono Vilniuje ant Šeškinės kalno statybai. Pusę stadionui skirtų lėšų nuspręsta skirti mokytojų atlyginimų didinimui.

Vilniaus miesto savivaldybė buvo padavusi Vyriausybę į teismą, kad ši delsia skirti pažadėtas lėšas, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė skundo nenagrinėti.

Nacionalinį stadioną tikėtasi baigti iki 2009 m. vyksiančios Dainų šventės ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo. Tačiau negavus planuotų lėšų statybos darbai stabdomi.

Teigiama, kad stadionas kainuos 370 mln. Lt, iš jų 200 mln. Lt buvo pažadėjusi skirti Vyriausybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją