G. Kirkilo teigimu, stadiono statyba, kurią iš pradžių savo lėšomis finansavo Vilniaus miesto savivaldybė, buvo pradėta neskaidriai, o vasario pabaigoje Ministrų Kabinetui pateikta sutartis su rangovu Vyriausybės netenkina.

„Šitoje sutartyje nenurodoma nei galutinė stadiono vertė, nei užbaigimo data. Vyriausybė negali skirti pinigų, kai nėra aiškių atsakymų", - Lietuvos radijui sakė G. Kirkilas.

Pastaruoju metu pasigirdo neoficialių kalbų, kad socialdemokratų vadovaujama Vyriausybė pinigus skirti delsia dėl politinių motyvų - Vilniaus valdžioje yra įsitvirtinusi pašalintojo prezidento Rolando Pakso partija „Tvarka ir teisingumas". G. Kirkilas tokius įtarimus neigia.

Premjero teigimu, Vilniaus valdžia iki šiol neatsakė į Viešųjų pirkimų tarnybos pastabas. G. Kirkilo netenkina ir tai, kad savivaldybė techninį projektą įsipareigojo parengti tik iki birželio 1 dienos.

ELTA primena, jog Vilniaus miesto savivaldybė svarsto galimybę pateikti ieškinį teismui dėl Vyriausybės ir jos vadovo nesilaikomų įsipareigojimų, žlugdomos Nacionalinio stadiono statybos ir jau patiriamų nuostolių. Vilniaus valdžia teigia, kad Viešųjų pirkimų tarnyba prie Vyriausybės patvirtino projektų skaidrumą, o visi dokumentai ir projekto sąmata pateikti Vyriausybei, pristatyti visuomenei bei žiniasklaidai.

Pasak Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko, dėl Vyriausybės nutarimo nevykdymo susidarė milijoninės skolos - rangovai investavo savo lėšas į statybas, 16 milijonų litų jau sumokėjo savivaldybė, kiekviena prastovos diena kainuoja iki 20 tūkst. litų, gresia statybvietės konservavimo išlaidos, kurios taip pat sieks ne vieną milijoną litų.

Vilniaus miesto savivaldybės tinklalapyje skelbiama, kad Nacionalinio stadiono sąmata yra 370 milijonų litų. Iš pradžių buvo planuojama, jog stadionas bus pastatytas iki kitų metų birželio 25 dienos, tačiau iki šiol negavusi finansavimo Vilniaus valdžia dabar pripažįsta, kad pasiekti šį tikslą gali būti nebeįmanoma.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją