Premjero Gedimino Kirkilo patarėja ryšiams su visuomene Nemira Pumprickaitė sakė, kad tai nereiškia, jog stadionui pinigų nebus skiriama. Pasak jos, dabar pinigų stadiono statybai bus ieškoma ne iš Privatizavimo fondo, o iš kitų šaltinių.

Stadionui Vyriausybė yra suteikusi nacionalinės svarbos statusą. Idėja mokytojų algas kelti stadiono sąskaita sklandė jau nuo kovo, ją buvo iškėlę valdančiųjų atstovai.

„Delsdama priimti aiškų sprendimą dėl finansavimo, Vyriausybė neleistinai vilkina ir net žlugdo Nacionalinio stadiono statybas. Tai matydamos statybų kompanijos jau ardo kranus ir išsiveža savo vagonėlius iš statybvietės. Vėl atnaujinti statybas kainuos dar daugiau papildomų lėšų", - ketvirtadienį Vyriausybės priimtą sprendimą DELFI komentavo Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas.

Vilniaus miesto savivaldybė praėjusią savaitę padavė Vyriausybę į teismą reikalaudama, kad teismas įpareigotų ją skirti numatytas lėšas stadiono statybai arba motyvuotai atsisakytų tokio finansavimo.

Kaip pranešė LTV „Panorama“, Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį nusprendė Vilniaus miesto savivaldybės skundo nenagrinėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją