Kim Jong Unas, kurio antsvoris domina visą pasaulį nuo pat tada, kai beveik prieš dešimtmetį iš mirusio tėvo jis perėmė Šiaurės Korėjos valdžią, valstybinės žiniasklaidos šeštadienį paviešintose nuotraukose atrodo pastebimai sulieknėjęs, skelbia Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

„NK News“, kuris analizavo Kim Jong Uno, sakiusio kalbą valdančiosios partijos politinio biuro susitikime praeitą savaitę (tai buvo pirmasis lyderio pasirodymas viešumoje po mėnesio pertraukos), nuotraukas, pastebi, kad Šiaurės Korėjos lyderis atrodo „netekęs nemažai svorio“.

Antradienį Seule dirbantis portalas paviešino išdidintas nuotraukas, peršančias išvadą, kad Kim Jong Unas, kuriam, kaip spėjama, gali būti 37 metai, susiaurinęs savo mėgstamiausio laikrodžio (galinčio kainuoti 12 tūkst. dolerių) apyrankę.

Nuotraukose jo kairysis riešas atrodo žymiai liaunesnis nei panašiose nuotraukose, darytose lapkritį ir kovą.

Kim Jong Unas

Užkietėjęs rūkalius Kim Jong Unas, kurio tėvas nuo širdies smūgio mirė 2011 metų gruodį, turi nemažai sveikatos bėdų, daugiausia susijusių su antsvoriu ir gyvenimo būdu.

Pietų Korėjos žvalgyba praeitais metais skelbė mananti, kad Kim Jong Unas sveria 140 kilogramų ir nuo tada, kai 2011 metų pabaigoje atėjo į valdžią, kiekvienais metais priauga po 6-7 kilogramus. Iš žiniasklaidos pranešimų taip ir lieka neaišku, ar Kim Jong Uno išvaizdos pokyčius lėmė liga, ar sąmoningas sprendimas kovoti su antsvoriu.

Kim Jong Unas

Vienas analitikas „NK News“ sakė, kad Šiaurės Korėjos lyderis galėjo nuspręsti lieknėti tam, kad pagerintų savo įvaizdį šalies viduje. Šalyje trūksta maisto, dėl koronaviruso sumenkus prekybai su Kinija, beveik sustojo šalies ekonomika. Situaciją dar apsunkino stichinės nelaimės ir tarptautinės sankcijos, įvestos reaguojant į režimo vykdomas branduolinę ir balistinę programas.

Kim Jong Uno sveikata jau ne pirmą kartą sulaukia viso pasaulio dėmesio. 2014 metais jis buvo dingęs net šešioms savaitėms, o tada atsirado ir pastebėtas vaikščiojantis su lazdele. Po kelių dienų Pietų Korėjos žiniasklaida paskelbė, kad jam buvo atlikta operacija, išoperuota čiurnos cista.

Trijų savaičių dingimas praeitą pavasarį pakurstė gandus, kad Šiaurės Korėjos lyderis sunkiai pasiligojo po širdies operacijos, netgi manyta, kad galėjo mirti. Labiau tikėtina teorija ta, kad lyderis tiesiog kartu su šeima buvo izoliavęsis dėl saugumo pandemijos metu, o vėliau pasirodė sveikas ir gyvas.

Šiaurės Korėja ir toliau primygtinai tvirtina, kad, uždariusi sienas nuo Kinijos ir Rusijos ir sustabdžiusi skrydžius, apsisaugojo nuo koronaviruso – esą, nebuvo nustatyta nė vieno naujojo koronaviruso atvejo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)