„(Kariai) identifikavo įtariamąjį, kai jis pateko į teritoriją per saugumo tvorą netoli Salito gyvenvietės, į rytus nuo Kfar Sabos, – nurodė kariškiai. – Kai pajėgos atvyko į įvykio vietą, užpuolikas išsitraukė peilį ir mėgino nudurti karius.“

„Reaguodamos į betarpišką grėsmę, pajėgos šovė į užpuoliką, dėl ko jis mirė“, – sakoma armijos pranešime.

Vienas palestiniečių saugumo šaltinis sakė, kad tas užpuolikas buvo 17-metis Ahmedas Toba, gyvenęs viename kaime Vakarų Kranto šiaurinėje dalyje.

Salito nausėdija, esanti į pietus nuo Tulkaremo miesto, yra netoli Izraelio teritorijos.

Pastaroji smurto banga, kuri prasidėjo spalio 1 dieną, jau nusinešė 161 palestiniečio ir 25 izraeliečių gyvybes; taip pat žuvo po vieną JAV ir Eritrėjos pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.

Daugelis žuvusių palestiniečių buvo peiliais ginkluoti užpuolikai, o kitus Izraelio pajėgos nušovė per protestus arba susirėmimus.

Analitikai sako, kad palestiniečiai smarkiai nusivylę dėl besitęsiančios Vakarų Kranto okupacijos, įstrigusio taikos proceso, o neramumus dar labiau kursto vienybės stoka jų pačių vadovybėje.

Tuo tarpu Izraelis tvirtina, kad smurtą labiausiai kursto palestiniečių lyderiai ir žiniasklaida.

Daugelis užpuolikų yra jauni žmonės, tarp jų paaugliai, kurie atrodo veikiantys savo iniciatyva.

Izraelis po šaudynių Vakarų Krante nebeįleidžia į Ramalą pašaliečių

Izraelis pirmadienį užblokavo Vakarų Kranto Ramalos miestą, kuriame yra Palestinos Autonomijos būstinė, įleisdamas į jį tik to miesto gyventojus.

Šis žingsnis buvo žengtas reaguojant į sekmadienį įvykdytą ginkluoto palestiniečio išpuolį, per kurį buvo sužeisti trys kariai, pranešė armija.

„Įvertinus padėtį po vakarykščių šaudynių Beit Ele, toje teritorijoje buvo imtasi saugumo priemonių, o į miestą leidžiama patekti tik Ramalos gyventojams“, – pranešė armijos atstovė.

Ši tvarka galios ir užsieniečiams, pridūrė ji.