„Priėmiau sprendimą laikinai palikti Luhansko liaudies respublikos vadovo postą. Sužeidimo pasekmės neleidžia man visomis jėgomis dirbti šiame poste Luhansko žmonių labui sudėtingu karo metu“, – ketvirtadienį sakė žurnalistams V.Bolotovas.

Jis pridūrė jau surengęs pasitarimą su kitais separatistų paskelbtos „Luhansko liaudies respublikos“ lyderiais ir kad „buvo priimtas sprendimas pasiūlyti dabartiniam gynybos ministrui Igoriui Plotnickiui vadovauti mūsų respublikai“.

Tačiau V.Bolotovas pabrėžė „neketinantis palikti fronto“.

„Esu Luhansko gyventojas; čia – mano namai, ir aš toliau kovosiu už mūsų bendrus idealus. Esu tikras, kad mūsų kovą vainikuos sėkmė“, – sakė jis.

Valerijus Bolotovas tapo jau antruoju per pastarąją savaitę atsistatydinusiu aukštu separatistų pareigūnu: rugpjūčio 7-ąją apie savo pasitraukimą pranešė kaimyninės Donecko srities separatistų lyderis Aleksandras Borodajus.

„Palieku Donecko Liaudies Respublikos premjero postą“, – parašė A. Borodajus.

Kitame įraše jis patikslino, kad kol kas vis dar eina „premjero“ pareigas. Priežastys, dėl kurių A. Borodajus palieka postą, nėra žinomos.

Kaip pranešė UNIAN, anksčiau žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tai, kad A. Borodajus išvyko iš Donecko.

Separatistas įnirtingai neigė gandus, kad jis daugiau negrįš į Donecką, tačiau kada tiksliai grįš, nenurodė, pareiškę, jog tai slapta informacija.

Ukrainoje veikiančių separatistų portale „Agenstvo Novorossija“ skelbiama, jog buvo sunkiai sužeistas separatistų vadeiva Igoris Girkinas Strelkovas, skelbia UNIAN.

„Donecko liaudies respublikos gynybos ministro būklė sunki. Informacija tikrinama“, - teigiama separatistų išplatintame pranešime. Taip pat pažymima, jog jie „būtų labai laimingi, jeigu ši informacija nepasitvirtintų arba būtų perdėta, tačiau šaltinis patikimas“.

Separatistų judėjimo „Pietryčiai“ lyderis Olegas Carevas neigia pasklidusią informaciją apie Strelkovo sužeidimą. Apie tai jis paskelbė savo „Facebook“ paskyroje, praneša UNIAN.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)