Tarnyba pareiškime nurodė, kad vyras prisipažino esąs rusų majoras, priklausęs raketų-artilerijos daliniui.

„Jis neturėjo jokių dokumentų. Vyras atsakingas už amunicijos tiekimą. Jis sakė, kad pristatant amuniciją, jie pasiklydo“, – nurodė pasienio tarnybos atstovas Aleksandras Tomčyšinas.

Kitas vyras, kuris taip pat buvo sulaikytas liepos 25-ąją, teigė esąs prorusiškų separatistų kovotojas.

Pranešama, kad abu vyrai vilkėjo uniformas be skiriamųjų ženklų. Amunicijos prikrautas sunkvežimis buvo sustabdytas maždaug už 45 km į pietvakarius nuo Donecko.

Apsišaukėliškos „Donecko liaudies respublikos“ „gynybos ministerija“ atmetė Ukrainos kaltinimus ir pareiškė, kad šie tvirtinimai „kelia ironiją“.

Ukrainos saugumo tarnybos agentai jau apklausė įtariamą Rusijos majorą. Jei bus patvirtinta, kad sulaikytasis iš tiesų yra Rusijos karys, Ukraina dar kartą pasinaudos proga pareikšti, kad Rusija tiesiogiai remia separatistus Rytų Ukrainoje ir nesugeba laikytis vasarį Minske pasirašytos paliaubų sutarties.

Maskva, nepaisydama nenuginčijamų įrodymų, kaltinimus, esą į Ukrainą siunčia savo pajėgas, primygtinai neigia.

Per karinį konfliktą Ukrainos Rytuose jau žuvo daugiau nei 6500 žmonių.

Gegužę Ukraina sulaikė du Rusijos karius, kuriems pateikti oficialūs kaltinimai terorizmu. Anot Rusijos atstovų, minėtieji asmenys į Ukrainą atvyko savo iniciatyva, prieš tai nutraukę tarnybą šalies specialiosiose pajėgose.

Ukrainos pasienio pareigūnai teigia, kad sekmadienį sustabdytame sunkvežimyje buvo beveik 200 dėklų su granatomis ir artilerijos sviediniais. Skelbiama, kad sunkvežimis važiavo iš separatistų kontroliuojamos Olenivkos.

Pasienio apsaugos atstovas Oleksandras Tomčystynas sako, kad sulaikytieji neturėjo dokumentų, tačiau pripažino, kad „vienas iš jų yra artilerijos dalinio karys, atsakingas už amunicijos tiekimą“.