Skelbiama, jog Pchenjanas įsigijo laivams tinkamų raketų, panašių į prancūzų gaminamas „Exocet“ – X-35 „Uran“.

Viena tokia raketa trumpiau nei sekundę pasirodo 50 minučių trukmės propagandiniame filme, kurį neseniai rodė Šiaurės Korėjos valstybinis transliuotojas.

Jeigu šie kadrai autentiški, tai reiškia, jog ginklų embargas Šiaurės Korėjai, galiojantis nuo 2006 metų, patyrė dar vieną nesėkmę.

Kaip teigia ekspertai, Pchenjanas gali pasinaudoti šia raketa kaip pavyzdžiu kuriant ir gaminant savas tolimojo nuotolio raketas, o tada jas pardavinėti trečiosioms šalims.

XX amžiaus 9-ojo pabaigoje taip buvo nutikę su iš Egipto įsigytomis raketomis „Scud“: jų pavyzdžiu Šiaurės Korėja pagamino raketų „Nodon“.

Kaip teigia straipsnio autorius, X-35 raketos didžiausią grėsmę kelia Pietų Korėjos korvetėms, kurios neturi greitašaudžių kulkosvaidžių ir elektroninių gynybos priemonių.

„Faktas, jog Šiaurės Korėja įsigijo šių raketų, reiškia, jog Rusija susijusi sankcijų pažeidimu, nes X-35 taip pat tiekė ir tokioms šalims kaip Indija, Vietnamas ir Mianmaras, kurios jau anksčiau su Šiaurės Korėja buvo susijusios kariniais mainais“, - teigia „The Times“.