Laivas plaukė iškėlęs Palau vėliavą, tačiau jo savininkas ir įgulos nariai – Turkijos piliečiai.

„Po [Rusijos] įsikišimo mūsų partneriai Rusijos Federacijoje buvo atitinkamai įspėti vengti panašių veiksmų, vedančių prie įtampos Juodojoje jūroje padidėjimo“, – teigiama pranešime.

Kaip rašo „Daily Sabah“, taip R. T. Erdogano administracija atsakė į kritiką už tai, kad Ankara viešai nepakomentavo incidento.

Kovos su dezinformacija centro darbuotojai taip pat nurodė, jog į incidentą sureaguoti turi Palau.

„Net jeigu laivo „Sukru Okan“ savininkas turkas, laivas plaukioja iškėlęs ne Turkijos vėliavą“, – pareiškė Kovos su dezinformacija centro darbuotojai ir pažymėjo, kad šiuo atveju svarbiau ne savininko pilietybė, o kokios valstybės vėliava iškelta laive.

Sekmadienį Maskva pareiškė, kad Rusijos karo laivas paleido įspėjamuosius šūvius į krovininį laivą, plaukusį Ukrainos Izmailo uosto link.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“ pastebėjo krovininį laivą, plaukusį su Palau vėliava, „pakeliui į Ukrainos Izmailo uostą“. Krovininio laivo „Sukru Okan“ kapitonas esą nereagavo į reikalavimus sustoti „draudžiamų prekių gabenimo patikrinimui“.

„Siekiant priversti laivą sustoti, iš Rusijos karo laivo buvo paleisti įspėjamieji šūviai iš smulkių automatinių ginklų“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime. Tada apžiūrėti laivo buvo pasiųstas sraigtasparnis su Rusijos kariškiais, sakoma pranešime. Baigus apžiūrą, „Sukru Okan“ buvo leista tęsti kelionę.

Izmailas dabar yra pagrindinis Ukrainos žemės ūkio produktų eksporto uostas. Maskva liepą pasitraukė iš Juodosios jūros grūdų susitarimo ir ėmėsi bombarduoti pietinio Ukrainos Odesos regiono jūrų uostus, buvusius svarbiausiais Ukrainos grūdų eksportui. Susitarimas leido saugiai išvežti grūdus iš šių uostų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)