Prancūzijos labdaros organizacijos pateikė pasiūlymą, kaip galima būtų panaudoti dešimtis tūkstančių iš prekybos išimtų šaldytų produktų iš arklienos – jos mielai juos išdalintų nepritekliuje gyvenantiems žmonėms, jeigu tik už sveikatos apsaugą atsakingos institucijos patvirtintų, kad šis maistas nėra kenksmingas. Tai pareiškė Prancūzijos Maisto bankų asociacijos atstovas spaudai. Šios organizacijos prekybos centruose renka maisto produktus, kuriuos vėliau išdalina skurstantiems.

Organizacija „Secours Populaire“, praėjusiais metais 181 milijoną produktų išdalinusi 2,4 milijono skurstančiųjų, neatmeta galimybės, kad iš parduotuvių lentynų išimti maisto produktai, kaip, pavyzdžiui, šaldyta lazanija, gali būti panaudoti. Tik tam būtina ištaisyti jų etiketes – turi būti nurodyta, kad produktuose yra arklienos ir iš kur ji atvežta. Populiarieji „Restos du Coeur“ (pranc. širdžių restoranai) paskelbė, kad kreips ypatingą dėmesį į informaciją apie gatavuose produktuose esančią mėsą.

Prancūzijos „Raudonasis kryžius“ atsisako perdalinti iš prekybos išimtus šaldytus produktus. „Tai orumo klausimas, - pažymėjo minėtos organizacijos atstovas spaudai ir pridūrė, kad jie nenori vargingiausiai gyvenančiųjų stigmatizuoti. - Kai nėra pakankamai maisto, tai dar nereiškia, kad valgoma tai, ko kiti nenori“.