„Benjamino Netanyahu kalba Jungtinėse Tautose buvo akivaizdus manipuliavimas faktais, kuriuo siekta suklaidinti auditoriją pasitelkus neapykantą kurstančios retorikos, šmeižto ir klaidinimų derinį“, - sakoma PIO vadovybės narės Hanan Ashrawi paskelbtame pareiškime.

„Akivaizdu, kad Benjaminas Netanyahu prarado sąlytį su realybe, ypač dėl to, kad atsisako pripažinti patį okupacijos faktą ar Izraelio okupacinės armijos veiksmus vykdant žudynes ir karo nusikaltimus“, - pabrėžė ji.

Kreipdamasis į JT Generalinę Asamblėją, B.Netanyahu atmetė kaltinimus, kad žydų valstybė vykdė karo nusikaltimus per liepą ir rugpjūtį trukusį karinį puolimą Gazos Ruože, per kurį žuvo 2 140 palestiniečių, daugiausia civiliai gyventojai, ir buvo smarkiai nuniokotas visas anklavas.

Premjeras tvirtino, kad palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas yra atsakingas kartu su „Hamas“, kurios kovotojai į Izraelio teritoriją paleido tūkstančius raketų, priversdami Izraelį imtis atsakomųjų oro smūgių, nuo kurių nukentėjo Gazos gyventojai.

„Hamas“ išdėstė raketų baterijas gyvenamuosiuose rajonuose ir nurodė palestiniečiams nepaisyti Izraelio įspėjimų išvykti“, - sakė B.Netanyahu.

„Sakau prezidentui Mahmudui Abbasui: tai karo nusikaltimai, kuriuos įvykdė „Hamas“ - jūsų partneriai nacionalinės vienybės vyriausybėje, kuriai jūs vadovaujate ir už kurią esate atsakingas“, - pabrėžė izraelio premjeras

Savo ruožtu M.Abbasas, penktadienį kreipdamasis į Generalinę Asamblėją, pažadėjo siekti, kad būtų ištirti Izraelio karo nusikaltimai, įvykdyti per 50 dienų trukusį konfliktą Gazoje, kurį palestiniečių prezidentas pavadino „genocido karu“.

M.Abbasas 193 nares turinčiai Generalinei Asamblėjai praėjusią savaitę sakė, kad daug metų trukusios taikos derybos žlugo, ir pabrėžė, jog Izraelis, nepaisydamas oficialių pažadų siekti taikos, tęsia nausėdijų plėtrą bei Gazos blokadą.