Per Kalėdas vidurnakčio mišiose prie Maskvos paprastai dalyvaujantis V. Putinas apsilankė cerkvėje gyvenvietės, kurioje įsikūręs pabėgėlių centras ir kuriame prieglobstį rado beveik tūkstantis pabėgėlių iš rytinės Ukrainos, palikusių savo namus dėl ten nesiliaujančio ukrainiečių pajėgų ir prorusiškų separatistų kovų.

Rusijoje ir Ukrainoje sausio 7 dieną milijonai ortodoksų tikinčiųjų švenčia Kalėdas pagal senąjį Julijaus kalendorių.

Megztinį ir marškinius atviru kaklu apsirengęs Rusijos vadovas uždegė žvakę netoli Voronežo, apie 460 kilometrų nuo Maskvos, esančios gyvenvietės cerkvėje, sausakimšoje galvas skarelėmis prisidengusių moterų ir vaikų.

Jis taip pat apsilankė cerkvės vadovaujamame pabėgėlių centre, kuriame nuo konflikto pradžios buvo prisiglaudę 980 žmonių ir dabar gyvena daugiau nei 90 pabėgėlių, pranešė naujienų agentūra TASS.

Skaitydamas kalėdinį pasveikinimą krikščionims ortodoksams V. Putinas pareiškė, kad krikščionių dvasinės tradicijos ir meilės bei gailestingumo idealai „vienija žmones ir padeda išgyventi didelių sunkumų laikais“.

Tuo metu Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas vaizdo įraše, kurį parodė ortodoksų televizija, kreipėsi „pirmiausia į mūsų ukrainiečių tikinčiuosius, į tuos, kurių šeimos patyrė sunkius konflikto padarinius. Te padeda jums Dievas!“.

„Mano širdis yra su Ukrainos žmonėmis, - pridūrė patriarchas. – Tegu Viešpats sutaiko žmones Ukrainoje ir visame pasaulyje“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)