Oficialiai valdžia patvirtina 24 metų Parvizo Davlatbekovo nužudymo faktą, bet atsisako pripažinti, kad jis buvo įvykdytas religinės neapykantos pagrindu.

"Vaikinas nusprendė pasveikinti savo giminaičius ir apsirengė Senio Šalčio kostiumą. Kai jis priėjo savo namo prieangį, jį užpuolė maždaug 30 jaunuolių, kurie šaukdami "Tu netikėlis" smogė Parvizui daug kartų peiliais, ir nuo sužeidimų jis ligoninėje mirė", - pranešė pareigūnas.

"P.Davlatbekovo nužudymo faktas yra, bet mes jį vertiname kol kas kaip paprastą buitinį nusikaltimą", - pranešė Tadžikistano VRM štabo viršininkas generolas Tohiras Normatovas.

Naujųjų Metų išvakarėse, gruodžio 30 dieną, Ulemų tarybos (Aukščiausiojo muftiato) vadovas Saidmukaramas Abdukodirzodas pareiškė žurnalistams, kad puošti eglutę, šokti ir žaisti aplink ją yra svetima tadžikų kultūrai ir prieštarauja islamo priesakams.

Tačiau oficialiu lygiu šventė tebešvenčiama - šalies aikštės puošiamos eglutėmis, mokyklose ir vaikų darželiuose rengiamo "rytmečiai", kuriuose dalyvauja Senis Šaltis ir Snieguolė. Naujųjų Metų naktį, kelios valandos iki vidurnakčio, šalies gyventojus tradiciškai pasveikina Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas.

Vis dėlto kiekvieną gruodį Tadžikistane nesiliauja ginčai spaudoje, ar reikia tadžikams "pamėgdžioti krikščionis" ir "švęsti sau svetimą šventę".