Apie tai pranešė prezidento spaudos tarnyba, informuoja unian.net.

P. Porošenka kreipėsi į Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką su prašymu dalyvauti liepos 31 d. Minske vyksiančiame trišalės kontaktinės grupės dėl situacijos sureguliavimo Donbase posėdyje, dalyvaujant antram Ukrainos prezidentui Leonidui Kučmai, Rusijos ambasadoriui Michailui Zurabovui ir ESBO atstovui“, – rašoma pranešime.

P. Porošenkos teigimu, siūloma pateikti kontaktinei grupei aptarti du klausimus – apie visų įkaitų, esančių pas separatistus, išlaisvinimą ir apie tarptautinių ekspertų įleidimą į Malaizijos lėktuvo katastrofos vietą. P. Porošenka pabrėžė, kad įkaitų klausimu reikia veikti greitai, juk tarp jų yra sužeistųjų, kuriems reikia medikų pagalbos.

A. Lukašenka sutiko

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka sutiko įvykdyti Ukrainos prezidento Petro Porošenkos prašymą, kad Minskas taptų derybų dėl Ukrainos krizės sureguliavimo vieta.

Taip rašoma Baltarusijos prezidento spaudos tarnybos pranešime, informuoja unitan.net.

„Liepos 29 d. Ukrainos pusės iniciatyva įvyko Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pokalbis telefonu. Valstybių vadovai aptarė kelis aktualius klausimus, keliančius abipusį interesą“, – rašoma pranešime.

Spaudos tarnyba pranešė, kad Ukrainos prezidentas kreipėsi į Baltarusijos vadovą su prašymu leisti surengti Baltarusijoje derybas, kuriose dalyvautų trys Ukrainos krizės išsprendimu suinteresuotos šalys. „Aleksandras Lukašenka sutiko“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)