Liepos 11 d. Rusijos ir Ukrainos sieną kirto bei į Luhanską iš Suchodilsko miesto pusės įvažiavo 6 tankai, 6 šarvuočiai, 2 salvinės raketinės sistemos „Grad“ ir 8 sunkvežimiai „Kamaz“.

Kaip rašo UNIAN, apie tai pranešė visuomeninės organizacijos „Prava sprava“ vadovas Dmitrijus Snegiriovas. Jis patvirtino, kad šią informaciją jam tiesiogiai pateikė ten esantys šios visuomeninės organizacijos nariai bei liudininkais tapę vietiniai gyventojai.

Anot D. Snegiriovo, liepos 11 d. 6:40 val. ir 7:20 val. į Luhanską iš Rusijos pusės per Suchodilsko miestą įvažiavo dvi sunkiosios šarvuotosios technikos kolonos: 6 tankai, 6 šarvuočiai, 2 salvinės raketinės sistemos „Grad“ bei 8 sunkvežimiai „Kamaz“ su teroristais.
Anksčiau buvo pranešama, jog Luhanske pastebėti tankai T-72.

Apie T-72 remdamasis karių pateikta informacija pranešė žurnalistas Sergejus Ivanovas. „Iš Luhansko oro uoste esančių karių gauta informacija: „Šiandien į Luhanską įvažiavo rusiški T-72. Ne T-64, o būtent T-72“, - S. Ivanovas rašo socialiniame tinkle „Twitter“, rašo UNIAN.

Perėmė 3 tankus, 3 „Grad“ sistemas ir 4 šarvuočius

Antiteroristinę operaciją vykdančios pajėgos, vaduodamos Slovjanską, Kramatorską ir Artemivską, iš teroristų perėmė tris tankus, tris „Grad“ sistemas, keturis šarvuočius ir kitos ginkluotės, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Tokią informaciją suteikia Ukrainos gynybos ministerijos atstovai. „Iš separatistų vaduodami Slovjanską, Kramatorską ir Artemivską bei kitas gyvenvietes, Ukrainos kariai iš teroristų įsirengtų slėptuvių perėmė nemažai ginklų, konfiskavo karinės technikos“, - teigiama ministerijos pranešime.

Informuojama, jog Ukrainos pajėgos perėmė 4 šarvuočius, 3 tankus, 3 raketines sistemas „Grad“, vieną minosvaidį, inžinerinės technikos, 31 rankinę raketų paleidimo sistemą, 26 prieštankines raketas, 101 šaunamąjį ginklą ir beveik 300 šovinių, 27 prieštankines ir priešpėstines minas.

Jau anksčiau buvo pranešama, jog, remiantis liudininkų pateikiama informacija, kiekvieną dieną iš Rusijos Rostovo srities per Ukrainos valstybinę sieną važiuoja Rusijos tankai.

Suchodilsko gyventojai socialiniuose tinkluose skelbia, jog kiekvieną mielą dieną iš Rusijos Rostovo srities į Ukrainą gabenama karinė technika, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle pateikė karo žurnalistas Romanas Bočkala, remdamasis vietinių suteiktais duomenimis.

„Dėl rusų karinės technikos Ukrainos teritorijoje. Remiuosi informacija iš Suchodilsko miesto gyventojų. „Mūsų Suchodilske teroristus palaiko nedaugelis, tačiau žmonės paprasčiausiai bijo kalbėti, nors visi žino, jog per mūsų miestą kiekvieną dieną važiuoja tankai, šarvuočiai, procesas dažniausiai vyksta nuo 1 iki 3 valandos nakties“, - teigia žurnalistas.

Anot vietinių, siena „skylėta“. Žmonės taip pat įvardija konkrečias vietas, kur karinės technika iš Rusijos kerta sieną: „Popovkos, Severnyj, Belenkoje gyvenvietės – ten niekada nebuvo pasienio kontrolės postų. Visi keliai veda į Suchodilsko-Vostočnaja šachtą (ta vienintelis aiškus orientyras). Vienos kolonos vyksta tiesiai, kitos – renkasi aplinkinius kelius.

Kaip teigia vietos gyventojai, rašo žurnalistas, liepos 3 dieną maždaug trečią valandą nakties šachtos darbininkai keičiantis pamainai pastebėjo šarvuotos karinės technikos ir automobilių koloną.

„Jeigu vien Krasnodono rajone siena tokia skylėta, tai kas tada darosi visoje Luhansko srityje? Ten mes niekada neatsikratysime teroristų, karas užsitęs“, - rašo R. Bočkala.

Nužudė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pulkininką

Liepos 11-osios rytą Antiteroristinės operacijos zonoje žuvo Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos Čerkasų jaunųjų specialistų rengimo centro vadovas pulkininkas Igoris Momotas, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Kaip žurnalistams sakė Čerkasų srities karinio komiteto atstovai, mokymų centro vadovas I. Momotas žuvo Donecko srities Aleksejevskojės gyvenvietėje, kur dirba mokymų centro pasieniečiai. Skelbiama, kad pulkininkas žuvo ryte, per teroristų vykdytą apšaudymą „Grad“ sistema.

Iš viso atakos metu žuvo keturi pasienio pareigūnai. Trys iš jų – iš mokymų centro „Oršanec“.

Kaip jau skelbė UNIAN, remiantis Antiteroristinės operacijos pajėgų vadovybės duomenimis, per parą Antiteroristinės operacijos zonoje žuvo trys kariai, o 12 buvo sužeisti. Vakar, liepos 10 dieną, taip pat žuvo trys kariai, 27 buvo sužeisti.

Teroristai Luhanske ir Donecke žada pulti liepos 12 dieną

Ukrainos Luhansko ir Donecko miestus kontroliuojantys teroristai liepos 12 dieną ruošiasi imtis aktyvių veiksmų, tokią informaciją UNIAN žurnalistams suteikė pilietinės iniciatyvos „Prava Strava“ vadovas Dmitrijus Snegiriovas. Anot jo, tokius duomenis jis gavęs iš šaltinių, artimų „Donecko liaudies respublikai“ vadovaujantiems.

Anot D. Snegiriovo, liepos 10 dieną „Donecko liaudies respublikos“ teroristų lyderis Igoris Girkinas (Strelkovas) ir Luhansko srities gubernatoriumi pasiskelbęs Valerijus Bolotovas surengė susitikimą, kurio metu buvo sprendžiama, kokie turėtų būti tolesni separatistų veiksmai.

„Remiantis šaltinių suteikta informacija, puolimas numatytas liepos 12 dieną, jis bus vykdomas dviem kryptimis: iš Luhansko Charkovo kryptimi bei iš Donecko Zaporožės pusėn“, - teigia S. Snegiriovas. „Prava Strava“ lyderis priminė, jog šiandien į Luhanską įriedėjo 6 tankai, 6 šarvuočiai, atgabentos dvi „Grad“ sistemos ir įvažiavo 8 sunkvežimiai su teroristais – į Ukrainos teritoriją jie pateko iš Rusijos teritorijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1748)