Laikinąja premjere buvusi Natalia Gherman lieka šalies užsienio reikalų ministre, Stephane'as Christophe'as Bride, turintis Prancūzijos ir Moldovos pilietybę paskirtas ekonomikos ministru. Abu šie ministrai yra premjero pavaduotojai.

Prieš balsavimą pristatydamas vyriausybės programą, dar būdamas kandidatu į premjerus, V.Streletas pareiškė, kad „strateginis naujosios vyriausybės tikslas yra europinė integracija“.

Jis dar pabrėžė, kad „vyriausybė siekia sukurti visas būtinas sąlygas, kurių realizavimas užtikrintų Moldovos Respublikai teisę gauti šalies kandidatės statusą stojimui į Europos Sąjungą“.

Vyriausybės programoje numatyta užsienio politikos prioritetu laikyti strateginės partnerystės su Rumunija stiprinimas, siekiant europinės integracijos.

Planuojama stiprinti „įvairialypius strateginius geros kaimynystės santykius su Ukraina, akcentuojant europinę integraciją“.

Taip pat pažymimas siekis „gerinti strateginį dialogą su JAV, aktyvinti politinį dialogą su Rusija, kad būtų normalizuoti dvišaliai santykiai, taip pat ir prekybos, ekonomikos, energetikos ir migracijos srityse, panaudojant Draugystės ir bendradarbiavimo sutarties potencialą“.

„Naujasis ministrų kabinetas ketina prisidėti prie saugumo politikos ir bendros su E gynybos bei tęsti bendradarbiavimą su NATO“, – pažymima vyriausybės programoje.

Naująją vyriausybę suformuoti tapo įmanoma tik praėjusią savaitę, kai buvo sukurtas Aljansas už europinę integraciją, kurį sudaro Liberalų demokratų, Demokratų ir Liberalų partijos, parlamente turinčios 52 deputatus.

V.Streletas gimė 1970 metų kovo 8 dieną Careukos kaime, Rezinos rajone, Moldovoje. 1993 metais baigė Moldovos universiteto istorijos fakultetą, 2005-aisiais – Ekonomikos mokslų akademiją.

Vadovavo Nacionalinei jaunimo lygai, buvo Socialliberalų partijos vicepirmininkas. 2007 metais tapo vienu Liberaldemokratų partijos steigėju. Išrinktas į parlamentą 2010 metais. Nuo 2011-ųjų gegužės iki 2014-ųjų rugsėjo – Liberaldemokratų frakcijos parlamente pirmininkas.

V.Streletui priklauso bendrovė „Bioprotect“, kuri importuoja trąšas ir sėklas.

Jis yra vedęs, turi du sūnus iš pirmos santuokos ir dvi dukteris – iš antrosios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją