Tai antradienį „Facebook“ paskyroje pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Džiaugiuosi galėdamas pasveikti I. Mūrniecę, po paskyrimo Latvijos gynybos ministre su pirmuoju vizitu atvykusią į Ukrainą. Ji dėjo daug pastangų Ukrainai remti, eidama Latvijos Saeimos pirmininkės pareigas. Tikiuosi, kad ir naujoji Latvijos vyriausybė toliau tvirtai rems Ukrainą“, – parašė jis.

R. Stefančukas taip pat informavo, kad per susitikimą su I. Mūrniece buvo aptarta prezidento Volodymyro Zelenskio „taikos formulė“.

Ukrainos parlamento vadovas pabrėžė, kaip svarbu sutelkti tarptautinės bendruomenės pastangas ir sukurti mechanizmus, kurie leistų patraukti atsakomybėn asmenis, atsakingus už nusikaltimus Ukrainos teritorijoje.

„Padėkojau Latvijai už Ukrainai tiekiamus ginklus, šaudmenis ir amuniciją, juk būtent Latvija yra tarp pasaulinių lyderių pagal karinės pagalbos mums ir jos BVP santykį“, – pabrėžė R. Stefančukas.

„Fronto linija Ukrainoje – tai mūsų fronto linija“, – sakė I. Mūrniecė. Dėkoju už šiuos svarbius žodžius“, – pareiškė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Latvijos gynybos ministrė I. Mūrniecė pareiškė, kad svarstoma galimybė nusiųsti Ukrainai naują karinės pagalbos siuntą, įskaitant oro gynybos sistemas „Stinger“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją