Iš miesto evakuojasi 3 tūkst. gyventojų, o jo meras Tamazas Gambarašvilis pakartojo, kad „tokio lygio apšaudymo jie dar nėra matę“.

Tiesiogiai kreipdamasis į Rusijos karius, jis sakė: „Gana žudyti žmones, gana naikinimo... Jūs turite sustabdyti šį karą“.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis „Telegram“ kanale pareiškė, kad Ukraina turi sužlugdyti Rusijos puolamąsias operacijas ir susigrąžinti iniciatyvą, skelbiama „Ukrinform“.

„Kiekvienas mūsų karys, kiekvienas seržantas, kiekvienas karininkas, kurie dabar rodo drąsą ir gina Ukrainos pozicijas, trumpina šį karą. Turime sužlugdyti Rusijos puolamąsias operacijas ir grąžinti iniciatyvą Ukrainai. Dėkoju visiems mūsų daliniams, kurie naikina okupantus“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Gynybos ministerijos duomenimis, pastaruoju metu rusai suintensyvino šiaurinės Charkivo srities dalies apšaudymą. Gegužės 10-ąją, apie 5 val. ryto, šarvuotosios technikos remiamos Rusijos pajėgos mėgino pralaužti Ukrainos gynybos liniją Charkivo srityje. Šios atakos buvo atremtos, tęsiasi įvairaus intensyvumo mūšiai. Gynybai sustiprinti į šį fronto ruožą permetami rezerviniai daliniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)