Dienraštis „Mardom e-Emruz“ arba „Šiandienos žmonės“ išspausdino aktoriaus nuotrauką iš „Golden Globe“ apdovanojimų įteikimo ceremonijos ir pavadino pirmo puslapio straipsnį „Aš taip pat Charlie“.

Laikraščio vyriausiasis redaktorius Mohammad Ghouchani naujienų agentūrai „Tasnim“ teigė, kad jo laikraštis buvo priverstas užsidaryti, praneša „The Independent“. Nors laikraštis neišreiškė palaikymo nukentėjusiai redakcijai ar aktoriaus poelgiui, Irano institucijos nusprendė, kad antraštė „nepadori“.

Irano vyriausybė pasmerkė išpuolį prieš redakciją, taip pat ir pačią „Charlie Hebdo“ redakciją ir teigė, kad laikraštyje spausdintos pranašo Mohamedo karikatūros buvo „provokuojančios“ ir žeidžiančios islamo religiją.

Remiantis paplitusia islamo tradicija, pranašo Mahomedo vaizdavimas yra laikomas šventvagyste, todėl redakcijos karikatūros musulmoniškoje bendruomenėje iššaukė dar daugiau protestų, įskaitant ir prieš naujausią „Charlie Hebdo“ redakcijos numerį, kurio tiražas siekė 7 mln. kopijų.

Protestuotojai susirinko prie Prancūzijos ambasados Jemeno sostinėje ir Pakistano mieste Karačyje.
Gazos ruože vandalai nuniokojo Prancūzijos kultūros centrą ant jo sienų pripiešdami Grafiti piešinių, šlovinančių pranašą Mahomedą ir pabrėžiančių, kad jis neturėtų būti niekinamas ar išjuokiamas. Vienas iš užrašų teigė: „Į pragarą, į apgailėtiną savo likimą, Prancūzijos žurnalistai“.

Afganistano prezidentas Ashraf Ghani savo pareiškime pavadino karikatūrų skelbimą „šventvagišku ir neatsakingu“ poelgiu.

„Žodžio laisvė turi būti panaudota taip, kad padidintų supratingumą tarp skirtingų religijų atstovų“, – savo nuomonę išsakė Afganistano prezidentas.

Afganistanas daug metų kentėjo nuo smurto ir karų, kurio buvo daugiau nei bet kurioje kitoje šalyje, todėl svarbu suprasti mus ir skatinti taikų sugyvenimą tarp visų pasaulio žmonių“,– pridūrė prezidentas Ashraf Ghani.

Irako premjeras Haider al-Abadi taip pat pasmerkė karikatūras ir perspėjo, kad „įžeidžiantys žodžiai gali lemti tolimesnį kraujo praliejimą.“