Tai turėtų būti pirma amerikiečių didelio masto evakuacija iš Afganistano po to, kai šalį rugpjūčio pabaigoje paliko paskutiniai JAV kariai.

Minėti pareigūnai sakė, kad amerikiečiai išskris vėliau ketvirtadienį Kataro oro linijų lėktuvu, kuris kiek anksčiau ketvirtadienį atskraidino į Afganistaną humanitarinės pagalbos krovinį. Pareigūnai kalbėjo anonimiškai, nes neįgalioti teikti informaciją žurnalistams.

Nuo kilimo ir tūpimo tako Kabulo oro uoste kalbėjęs specialusis Kataro pasiuntinys Mutlaqas bin Majedas al Qahtani sakė, kad tuo lėktuvu išskris amerikiečiai ir kitų Vakarų šalių piliečiai.

„Vadinkite tai kaip norite, užsakomuoju ar komerciniu skrydžiu, visi turi bilietus ir įlaipinimo talonus, – nurodė jis ir pridūrė, kad dar vienas komercinis skrydis suplanuotas penktadienį. – Tikėkimės, gyvenimas Afganistane grįžta į savo vėžes.“

Nemažos amerikiečių grupės išvykimas taip pat reikš, kad JAV pareigūnams pavyko rasti kompromisą su valdžią Afganistane perėmusiu Talibanu, pastarosiomis dienomis įstrigus pastangoms keliais užsakytais lėktuvais išskraidinti iš šalies šiaurėje esančio oro uosto amerikiečius ir pavojuje atsidūrusius afganus.

Talibanas žadėjo, kad leis išskristi keleiviams, turintiems reikalingus kelionės dokumentus, tačiau daugelis oro uoste įstrigusių žmonių tokių dokumentų neturi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją