Jie atvyko tuo metu, kai Europos Sąjungos lyderiai susitinka Granadoje, Pietų Ispanijoje, ir daugiausia dėmesio skiria migracijos klausimui, kuris tapo ypač opus pastaruoju metu padaugėjus atvykstančiųjų į Italijai priklausančią Lampedūzos salą.

Trys laivai, kuriais atplaukė iš viso 275 žmonės, pasiekė mažiausią ir labiausiai į vakarus nutolusią El Jiero salą, pranešė Ispanijos jūrų gelbėjimo tarnybos atstovė. Dar du laivai atplaukė į Tenerifę, o vienas - į Gran Kanariją, jie atplukdė iš viso 243 žmones, todėl šešiais laivais salyną pasiekė iš viso 518 migrantų, pridūrė ji.

Pastarosiomis dienomis migrantų srautas į Kanarus išaugo, nes kontrabandininkai naudojasi ramiu oru ir plukdo žmones į salyną, esantį Atlanto vandenyne prie šiaurės vakarinės Afrikos pakrantės. Mažiausias atstumas nuo Maroko iki salų - 100 kilometrų.

Į El Jiero salą antradienį atplaukusiame laive buvo beveik 280 migrantų – didžiausias vienu laivu salyną pasiekusių žmonių skaičius.

Pasak pareigūnų, per pastarąją savaitę į mažą salą, kurioje gyvena 11 tūkst. žmonių, atvyko daugiau nei 1 200 migrantų.

Vietos El Pinaro miesto meras Juanas Miguelis Padronas Ispanijos visuomeninei televizijai sakė, kad visos miesto slaugės ir gydytojai turėjo būti nukreipti atremi šį srautą. Ketvirtadienio naktį Ispanijos valdžia iš El Jiero į Tenerifę pervežė apie 500 migrantų.

Pastaraisiais metais, sugriežtinus kontrolę Viduržemio jūroje, migracijos kelias į Kanarų salas tapo ypač judrus. Laivai dažnai patenka į nelaimę, nes maršrutas ypač pavojingas.

Naujausiais Ispanijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo sausio 1 d. iki rugsėjo 30 d. į Kanarus atvyko 14 976 migrantai - 19,8 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją