Praėjus vos kelioms valandoms po Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu pareiškimo, jog šalis ateityje žada griežtą atsaką į bet kokius panašius incidentus, „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah įspėjo: „Tai ne pirmas ir tikrai ne paskutinis kartas. Galime patekti visur, kur tik panorėsime“.

Izraelio karinių oro pajėgų naikintuvai bepilotį lėktuvą numušė virš pietinės Izraelio Negevo dykumos, netoliese Dimonos. Bepilotis lėktuvas į Izraelio oro erdvę iš Viduržemio jūros pateko praeitą savaitę.

Pareigūnai tvirtina, jog įsibrovimą į Izraelio oro erdvę surengė jėgos iš užsienio ir okupuotų Palestinos teritorijų bei bedė pirštu į Iraną kaip įrangos tiekėją.

Izraelio premjeras tiesiogiai apkaltino „Hezbollah“ ir pareiškė, jog šalis reaguos į bet kokias naujas atakas.

„Esame pasirengę ginti savo sienas. Praeitą savaitgalį užkirtome kelią „Hezbollah“. Ir toliau agresyviai reaguosite į bet kokias grėsmes“, - sakė B. Netanyahu.

Hassanas Nasrallah
Ketvirtadienį kreipdamasis į šalininkus per televiziją „Hezbollah“ lyderis H. Nasrallah sakė, jog jų siųstas bepilotis skraidė virš itin svarbių objektų.

„Modernus, žvalgybos misijoms skirtas lėktuvas buvo siųstas iš Libano teritorijos, jis šimtus kilometrų skrido virš vandens, o tada kirto priešo sienas ir pateko į okupuotas Palestinos teritorijas. Tai pirmasis kartas, kai Libano ir net viso regiono pasipriešinimo judėjimas įsigyja tokią galią ore“, - sakė „Hezbollah“ lyderis.

Izraeliui bepilotį lėktuvą pavyko numušti tik tada, kai jis įsiskverbė gilyn į šalies teritoriją. „Hezbollah“ televizijos „al Manar“ tinklalapyje buvo skelbiama: „Bepilotis lėktuvas įbaugino priešą“.

Izraelio valstybinis radijas ir vienas populiariausių šalies dienraščių „Yediot Aharonot“ informavo, jog Izraelio pajėgoms bepilotį numušti pavyko tik antruoju bandymu.

Skelbiama, kad iš naikintuvo F-16 paleista pirmoji raketa į bepilotį lėktuvą nepataikė. Jį galiausiai numušė „Panther“ raketa – viena iš moderniausių Izraelio turimų oras-oras tipo raketų.