„Taip, informacijos tokios yra, tačiau kol kas pats visko iki galo neišsiaiškinau. Todėl šios versijos (su naikintuvu) dar negaliu patvirtinti. Remiantis pasakojimais žmonių, kurie rinko lavonus, didžioji dalis palaikų – „pabuvę“, žmonės mirę prieš kelias paras. Tokios informacijos patikimumo taip pat garantuoti negaliu – reikia gauti teismo medicinos ekspertų išvadas“, - teigia I. Girkinas (Strelkovas).

Žurnalistai klausė: „Juk kažkas tokį lėktuvą turėjo pilotuoti, kurį laiku apleisti būtų buvę neįmanoma. Aišku, versija, jog skrido lėktuvas, pilnas lavonų, netikėta ir skandalinga, tačiau sunku įžvelgti bent kažkokią to prasmę“. „Donecko liaudies respublikos“ teroristų vadas sako, jog pirmiausia tikrai ne visi žmonės tragedijos akimirką jau buvo negyvi. Esą lėktuvo nuolaužose daug vaistų, kraujo plazmos ir kitų dalykų, kurių įprastiniame keleiviniame lėktuve nebūtų.

„Panašu, jog lėktuve buvo gabenamas specialius medicininis krovinys. Noriu pabrėžti, jog nieko netvirtinu. Tiesiog kalbėjau su žmonėms, kurie iš karto po tragedijos rinko lavonus (abu jie iš Šachtarsko, į nelaimės vietą atvyko greičiau nei per pusvalandį). Jų žodžius jums ir persakau. Sakė, jog dalis kūnų buvo „visai be kraujo“ – tarsi kraujas iš jų būtų išsiurbtas dar iki katastrofos. Juto ir stiprų pūvančios mėsos dvoką, ji užuodė ir daugelis vietos gyventojų – tokio dvoko per pusvalandį net ir karščiausiu oru neturėjo atsirasti. O vakar oras buvo šiltas, tikrai ne karštas“, - teigia I. Girkinas (Strelkovas).

„Donecko liaudies respublikos teroristų vadas“ pažymi, jog sąmokslo teorijos ne jam, tačiau tvirtina, jog per susirėmimus su Ukrainos pajėgomis sukaupta patirtis jam leidžianti teigti, jog „Ukrainos valdžia gali viską“.

„Pilotai tikrai buvo iki nelaimės gyvi – visa kabina (lėktuvo nosis apgadinta mažiausiai) buvo tiesiogine to žodžio prasme užtvindyta jų krauju“, - sako teroristų vadas.