Aktyvistų sulaikymus fiksuojantis tinklapis „OVD Info“ parašė, kad suimti ir į policijos nuovadą apklausai išvežti septyni asmenys, įskaitant dvi opozicijos laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistes ir fotografą.

Žmogaus teisių advokatė Mari Davtijan socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad buvo suimti aštuoni asmenys, įskaitant kelias žurnalistes.

Viena iš sulaikytų aktyvisčių, performansų menininkė Jekaterina Nenaševa feisbuke paskelbė vaizdo įrašą iš šio protesto. Jame matoma, kaip aktyvistės stovi ant dirbtinės grotos, esančios parke šalia Kremliaus sienų, ir laiko dūmų fakelus.

„Maskvos ir Sankt Peterburgo feministės, užėmusios Kremlių, sveikina jus su kovo 8-ąja“, – rašė J.Nenaševa.

Aktyvisčių plakatas susijęs su faktu, kad paskutinė Rusiją valdžiusi moteris, Jekaterina Didžioji, mirė 1796-aisiais – daugiau kaip prieš 200 metų.

Nepriklausomas televizijos kanalas „Dožd“ pranešė, kad proteste dalyvavusios moterys taip pat turėjo plakatų su užrašais „Moterį į prezidentus“ bei „Mūsų yra dauguma“.

Šis protestas priminė merginų pankroko grupės „ Pussy Riot“ rengtas akcijas. 2012 metais jos Raudonojoje aikštėje įžiebė fakelus ir sudainavo dainą apie prezidentą Vladimirą Putiną.

Kovo 8-oji Rusijoje yra valstybinė šventė, tačiau paprastai per ją moterims dovanojamos gėlės ir saldainiai, o ne pabrėžiamas poreikis siekti lyčių lygybės.

Moterims skirtame vaizdo įraše V.Putinas sakė, kad jis ir kiti vyrai „padarysime viską, ką galime, kad mūsų mylimos moterys būtų apgaubtos dėmesiu, rūpestingumu ir dažniau šypsotųsi“.