„Privalome atkurti vientisumą ir įstatymo viršenybę prie savo sienų. Dėl tos priežasties artimiausiu metu pradėsime statyti didelę sieną palei savo pietinę (valstybės) sieną. Ji bus pradėta anksčiau nei planuota, o baigus darbus, (siena) taps efektyviu ginklu kovoje su narkotikais ir nusikalstamumu“, – paskelbė prezidentas, sakydamas kalbą JAV Kongresui.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad „tiki realios migracijos reformos galimybe“.

„Ji nuves prie teigiamų rezultatų, jeigu sutelksime dėmesį į šiuos uždavinius: situacijos dėl amerikiečių įdarbinimo ir atlyginimų gerinimą, nacionalinio saugumo stiprinimą ir pagarbos mūsų įstatymams atkūrimą“, – pažymėjo Amerikos prezidentas.

Anksčiau laikraštis „Chicago Tribune“ rašė, kad JAV pasienio ir muitinės tarnyba kovo pradžioje pradės priiminėti sienos dizaino projektus. Maždaug kovo 6 dieną turi būti paskelbta apie potencialių rangovų paraiškų priėmimo pradžią. Projektus bus galima pateikti iki kovo 10-osios, o kovo 20-ąją bus išrinkti konkurso finalininkai, kurie iki kovo 24-osios turės pateikti savo sąmatas.

D. Trumpas ne kartą sakė, kad nelegalių imigrantų, atvykstančių į JAV iš Meksikos, problemos sprendimas yra vienas jo prioritetų.