„Pagrindinis tyrėjų įtarimas – kad tai hibridiniai išpuoliai, kažkaip susiję su Rusija“, – sakė vidaus reikalų ministras Ivanas Demerdžijevas. Jis pridūrė, kad Bulgarijos valdžios institucijos paprašė partnerių žvalgybos tarnybų, visų pirma JAV, pagalbos siekiant nustatyti grasinimų siuntėjus.

Valdžios institucijos teigė, kad elektroniniu paštu išsiųsti grasinimai susprogdinti bombą buvo išsiųsti iš „Google“ paskyrų. Vienoje iš tokių žinučių, kurią matė AFP, buvo rašoma: „Visose mokyklose padėta trotilo užtaisų. Netrukus visos jūsų mokyklos sprogs. Tikiuosi, kad jūs mirsite.“

Prokuratūra pareiškė, kad tiria nusikaltimą prieš valstybę arba terorizmą ir siekia nustatyti grasinimų šaltinį.

Dėl perspėjimų buvo evakuotos dešimtys mokyklų sostinėje Sofijoje, Juodosios jūros miestuose Burgase ir Varnoje, Slivene Bulgarijos rytuose ir Plevene šiaurėje, o visuomenėje kilo panika.

Kol kas mokyklose sprogmenų nerasta. Iš viso nuo pirmadienio užregistruoti 102 grasinimai susprogdinti.

Grasinimai pasirodė likus kelioms dienoms iki sekmadienį Bulgarijoje vyksiančių visuotinių rinkimų, o dauguma balsavimo punktų įrengti būtent mokyklose. Vis dėlto balsavimas vyks kaip planuota, nebent kiltų reali grėsmė, sakė I. Demerdžijevas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)