Kaip pažymima santraukoje, tikėtina, kad šis darinys susijungs ir sustiprins kitus šiuo metu Chersono regione veikiančius dalinius, įskaitant 22-ąjį armijos korpusą, kuris paprastai sudaro Rusijos įgulą okupuotame Kryme.

JK žvalgybos duomenimis, naująją armiją greičiausiai sudarys iš esmės mobilizuotas personalas ir daugiausia dėmesio ji skirs gynybinėms operacijoms pietų Ukrainoje.

„Tikėtina, kad Rusija siekia išlaisvinti labiau patyrusius dalinius, kad šie galėtų kovoti svarbiausiose kryptyse. Yra reali galimybė, kad tai lėmė neseniai įvykusį oro desanto pajėgų perdislokavimą iš Chersono į Orichivo sektorių, kur vyksta įnirtingi mūšiai“, – sakoma JK gynybos ministerijos suvestinėje.

Mobilizacija naujoms armijoms

Pasak „RBC-Ukraina“, anksčiau britų žvalgyba pranešė, kad Rusija pradėjo formuoti naujus didelius junginius savo sausumos pajėgoms okupuotoje Ukrainos teritorijoje sustiprinti.

Rusijos valdžia pirmenybę teikia teisės aktų keitimui, kad į kariuomenę būtų galima greitai pašaukti daugiau vyrų. Valstybės Dūma padidino maksimalų šaukimo į kariuomenę amžių nuo 27 iki 30 metų, palikdama dabartinę žemutinę 18 metų ribą.

Be to, buvo padidinta viršutinė amžiaus riba, iki kurios asmenys gali būti imami į atsargą, ir dabar aukštesnio rango karininkai gali būti mobilizuojami iki 70 metų amžiaus.

Kartu britų žvalgyba pranešė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas pietuose jau išsekino dviejų Rusijos armijų pajėgumus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją