Liudininkų vaizdo įrašas rodo, kad didelės policijos pareigūnų su automatiniais ginklais pajėgos sutelktos aplink katedrą.

"Šūvis įvyko Berlyno katedros viduje", - policijos atstovas spaudai sakė naujienų agentūrai "Reuters".

Šaudymo aplinkybės kol kas lieka neaiškios, tačiau nepatvirtintų šaltinių teigimu, policijos pareigūnas buvo sužeistas. Kitų šaltinių teigimu, pareigūnas šaudė įtūžio apimtam žmogui į kojas.

Manoma, kad incidento metu nekentėjo mažiausiai du žmonės.

Liudininkų teigimu, buvo girdimi trys šūviai.

Policijos išplatintame pranešime prašoma susilaikyti nuo spekuliacijų ir sulaukti oficialios informacijos, spėjama, kad šis incidentas yra niekaip nesusijęs su terorizmu.

Incidento vietoje dirba policijos pajėgos, prie katedros pastato, kuris yra vienas populiariausių turistų objektų Berlyno centre, atvyko greitosios pagalbos automobiliai.

Netrukus policija išplatino pranešimą, kuriama teigiama, jog buvo šauta į agresiją Berlyno katedroje demonstravusį asmenį.

"Policijos pareigūnas šovė į vyrą, kuris agresyviai elgėsi Berlyno katedroje. Jam buvo šauta į koją", - teigiama policija pranešime.

Vokietijos policija: išpuolis Berlyno katedroje nesietinas su terorizmu

Vokietijos policija pareiškė, jog šaudymu pasibaigęs išpuolis Berlyno katedroje nesietinas su teroro išpuoliu.

„Mes neturime informacijos, kad įtariamasis vadovavosi teroro ar islamo motyvais“, - sakė Vokietijos policijos atstovas spaudai.

Jis pridūrė, kad 53 metų amžiaus vyras yra austrų tautybės. Katedroje jis, agresyviai kalbėdamas, mosikavo peiliu.

Anksčiau skelbta, jog Vokietijos policija buvo apsupusi Berlyno katedrą po pranešimų apie šaudymą joje. Pasak vietos žiniasklaidos pranešimų, policininkas šovė į agresiją katedroje demonstravusį vyrą.

Prie Berlyno katedros pastato, kuris yra vienas populiariausių turistų objektų Vokietijos sostinės centre, buvo atvykę keli greitosios pagalbos automobiliai.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas nurodė, jog policija juodai baltomis juostomis užblokavo katedros įėjimus. Prie jų budi keli pareigūnai su automatiniais ginklais.

Agentūra „DPA“ nurodė, jog kai kurie įvykio liudytojai buvo išgabenti, kad jiems būtų suteikta psichologinė pagalba.

Incidentas Berlyno katedroje įvyko Vokietijoje tvyrant įtampai po kelių su grupuote „Islamo valstybė“ susijusių išpuolių šalyje.

Vokietija – džihadistų taikinys

Kaip kai kurios kitos Europos šalys, Vokietija išlieka islamistų kovotojų grupuočių taikiniu dėl dalyvavimo tarptautinėje koalicijoje prieš „Islamo valstybę“ ir karių siuntimo į Afganistaną.

Užpernai vienas prieglobsčio prašytojas iš Tuniso Anisas Amri sunkvežimiu įvažiavo į Berlyne vykusią Kalėdų mugę, taip nužudydamas 12 žmonių.

Vokietijos teismas kovą nuteisė 26-ių palestinietį kalėti iki gyvos galvos už vieno žmogaus nužudymą ir dar šešių asmenų sužeidimą peiliu Hamburge.

Balandį Berlyno policija sulaikė šešis vyrus dėl užpuolimo grėsmės per miesto pusmaratonį, į kurį atvyko 36 tūkst. bėgikų. Vis dėlto vyrai buvo paleisti, jų namuose neradus ginklų, sprogstamųjų užtaisų ar kitų įrodymų.

Tą patį savaitgalį vokietis Miunsteryje autobusiuku įvažiavo į lauko restoraną ir pražudė du žmones. Vairuotojas vėliau nusišovė, o pareigūnai jo motyvus aiškino psichologinėmis problemomis.

Vokietijos saugumo pareigūnai prognozuoja, kad šalyje yra maždaug 10 tūkst. islamistų radikalų, o apie 1,6 tūkst. jų yra potencialiai linkę į smurtą.

Kanclerės Angelos Merkel politiniai oponentai teigia, kad saugumo situacija šalyje suprastėjo, kai į ją nuo 2015 metų atvyko daugiau nei milijonas migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.