Susitikime dalyvaus Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris, jo kolega iš Prancūzijos – Laurentas Fabiusas, Rusijos bei Ukrainos užsienio reikalų ministrai – Sergejus Lavrovas ir Pavlas Klimkinas.

Vasarį Baltarusijos sostinėje Minske priimtos paliaubos Rytų Ukrainoje laikosi, tačiau konfliktuojančios pusės kaltina viena kitą pažeidimais.

Prieš įvykstant deryboms Berlyne, F. W. Steinmeieris paragino Maskvą ir Kijevą vykdyti Minsko susitarimus ir surengti vietos rinkimus separatistų okupuotose teritorijose, suteikti visapusį humanitarinį priėjimą prie vietovių Rytų Ukrainoje ir pradėti infrastruktūros atstatymą. Vokietijos ministras tikino, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai daro pažangą, tačiau pridūrė, kad jos nepakanka. Kita vertus, F. W. Steinmeieris įvertino sunkiosios ginkluotės atitraukimą nuo fronto linijos. Vokietijos ministrui antrino L. Fabiusas, akcentavęs padarytą pažangą Rytų Ukrainoje.

Vis dėlto neįvardytas NATO pareigūnas leidiniui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sekmadienį sakė, kad Rusija, nepaisydama paliaubų, ir toliau siunčia separatistams ginklų ir karių.

Konfliktas tarp Maskvos remiamų separatistų ir Kijevo vyriausybinių pajėgų Rytų Ukrainoje pareikalavo daugiau nei 6 tūkst. gyvybių.