„Rublio krachas nesustabdys Rusijos agresijos. Tokiu atveju Putinas turėtų pasakyti, kad jo vykdyta politika baigėsi finansiniu krachu. Finansų krizė Rusijoje susijusi ne tiek su naftos kainų mažėjimu, nes nafta vis dar yra brangi (1998-aisiais naftos barelis kainavo vos 8 JAV dolerius (apie 22 litus), o dabar – 60 JAV dolerių (apie 166 litus), kiek su žlugdančia Putino vykdoma politika. Jis negali to pripažinti, todėl turi vienintelį būdą – visą kaltę suversti karui. Manau, kad šiuo metu agresijos rizika daug didesnė nei anksčiau“, - įsitikinęs B. Nemcovas. 

Kaip praneša inforesist.org, B. Nemcovas įsitikinęs, kad V. Putinas būtinai pasinaudos situacija Ukrainoje tam, kad paaiškintų ekonomiką ištikusias negandas. 

„Putino finansinės ir technologinės galimybės sumažėjusios, nes pinigų jis turi mažiau, o agresijos ir 
noro paaiškinti viską per karo prizmę – daugiau. Jis gi turi rublių. Juk ne doleriais žmonėms moka, o rubliais. Rublių jis turi, todėl ir karui skirtas biudžetas didžiulis – 3 trln. 300 mlrd. rublių (apie 148 mlrd. litų). Išlaidos karinėms reikmėms padidintos 33 proc. Jis ruošėsi karui, kai kracho dar nebuvo, ir tada, kada jis įvyko. Manau, kad Putinas kaip ciniškas ir labai amoralus žmogus neabejotinai pasinaudos Ukraina ir karu ten tam, kad paaiškintų, kas įvyko: „Štai amerikiečiai priėmė įstatymą dėl pagalbos Ukrainai teikimo, štai NATO kariai tuo įžengs į Charkovą, Dnepropetrovską, Donecką ir t.t. Turime apginti rusiškąjį pasaulį. Tokia jo logika“, - aiškino B. Nemcovas. 

Taip pat jis pabrėžia, kad V. Putinui tai jau ne karas su Ukraina, o karas su JAV. 

„Todėl Putinas dabar pavojingesnis nei anksčiau. Jei anksčiau jis galėjo pasigirti, kad Rusijos ekonomikai skirtingai nuo Ukrainos sekasi normaliai, dabar jis tuo pasigirti jau nebegali. Dabar jam reikia kokių nors paaiškinimų. Žmonėms gali netikti paaiškinimai apie spekuliantą Nemcovą, Navalną ir Kudriną, kurie sužlugdė kursą, nes jie supranta, kad tai – šlamštas. Tai supranta net ir tiek, kas mūsų nekenčia. Pasiteisinimai dėl spekuliantų ir neaiškių blogio jėgų nebetinka, teks sugalvoti ką nors rimtesnio. Rimti pasiteisinimai – tai karas, o karo pavojus didžiulis. Putinas daug agresyvesnis nei iki kracho, tačiau dabar žiema – netinkamas metas karui pradėti“, - samprotavo B. Nemcovas.