Kaip nurodo verslo dienraštis „Maeil“, diktatoriškos Šiaurės Korėjos diplomatas Ryu Hyun-woo laikinai ėjo ambasadoriaus Kuveite pareigas ir, kaip manoma, į Pietų Korėją pabėgo kartu su šeima 2019-ųjų rugsėjį. Teigiama, kad vyras norėjo užtikrinti geresnę ateitį savo vaikams.

Šis atvejis priminė laikinojo Šiaurės Korėjos ambasadoriaus Italijoje Jo Song-gilo atvejį, kuris taip pat pabėgo į Pietų Korėją. Nors jis pabėgo 2019 metais, apie tai viešai paskelbta tik 2020 metais.

Pietų Korėjos pareigūnai atsisakė patvirtinti šiuos pranešimus.

Paprastai retai pasitaiko tokie atvejai, kai iš šalies pabėga aukšto rango Šiaurės Korėjos diplomatai, tačiau kasmet iš šalies pabėga apie 1 000 gyventojų, nors tai ir nėra lengva. Daugumai šiaurės korėjiečių tai reiškia arba pavojingą pabėgimą per stipriai įtvirtintą sieną į Pietų Korėją, arba bandymą kirsti sieną į Kiniją, kur jie rizikuoja būti parsiųsti atgal į Šiaurės Korėją.

Žiniasklaida nurodo, kad Ryu Hyun-woo į Pietų Korėją atvyko 2019 metų rugsėjį prašyti prieglobsčio ir iki šiol tai buvo laikoma paslaptyje. Jis nuo 2017 metų ėjo laikinojo ambasadoriaus Kuveite pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)