Nors kritikų buvo ne vienas, aukščiausiuose Afganistano valdžios sluoksniuose princas rado vieną labai įtakingą užtarėją. Afganistano prezidentas Hamidas Karzai, paprastai nedelsiantis pasmerkti Vakarų klaidų, padarytų jo valdomoje šalyje, „The Guardian“ pareiškė, jog princo komentarai galėjo būti nesusipratimas, klaida, kurią, atsižvelgiant į jauną jo amžių, galima atleisti.

„Princas Harry – jaunas žmogus, mes galite atleisti suklydusiems jauniems vyrams“, - teigia H. Karzai, šiuo metu besilankantis Jungtinėje Karalystėje vykstančioje aukšto rango konferencijoje. Prieš grįždamas atgal į Afganistaną, šalies prezidentas tikisi susitikti ir su Britanijos princu Charlesu.

Manoma, jog H. Karzai toleranciją princo Harry išsišokimams galėjo paskatinti jo ilgametė bičiulystė su princu Charlesu, kurį prezidentas vadina žmogumi, „puikiai reprezentuojančiu Jungtinę Karalystę“.

Hamidas Karzai
„Princas Charlesas, princo Harry tėvas, yra tikras džentelmenas, žmogus, kurį labai gerbiu“, - per išskirtinį interviu „The Guardian“ sakė H. Karzai, paklaustas, ar, jo nuomone, jaunasis princas nepasielgė neapgalvotai.

Tačiau Afganistano vadovas nepraleido progos atkreipti dėmesį į taikesnę ir nuosaikesnę princo Charleso reputaciją. H. Karzai prisiminė, kaip jo draugas geba subtiliai ginti tradicinius architektūros stilius.

„Prieš daug metų, dar kai buvau studentas Šimloje, yra tekę daug skaityti apie princo Charleso nemeilę moderniai architektūrai ir betoniniams pastatams, palaikiau jo nuomonę. Princas Charlesas puikiai reprezentuoja Britaniją ir britų kultūrą“, - per interviu sakė Afganistano prezidentas.

H. Karzai Jungtinėje Karalystėje dalyvauja trišaliame susitikime su šalies ministru pirmininku Davidu Cameronu ir Pakistano prezidentu Asifu Ali Zardari. Susitikimo tikslas – pagerinti įtemptus pietryčių Azijos kaimynų santykius ir nutiesti kelią taikos sutarčiai su Talibanu.