Liūtims skandinant šalies ūkininkų darbą ketvirtadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kreipėsi pagalbos į Europos Komisiją. Pasak premjero, galimybių kompensuoti ūkininkų patirtus nuostolius iš Vyriausybes rezervo nėra, nes jie siekia apie 40 mln. eurų, o rezervo likutis šiuo metu - vos kiek daugiau kaip 1,2 mln. eurų.

„Lietuvos žinių“ duomenimis, Vyriausybė iš savo rezervo šiemet daugiausia lėšų skyrė teismams - 110,5 tūkst. eurų Vyriausybė atseikėjo rajonų apylinkių teismų teisėjams, prisiteisusiems iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos Vyriausybės, nesumokėtą atlygį už darbą poilsio ir švenčių dienomis. Lazdijų rajono apylinkės teismas gavo net 44 304, Joniškio - 29 095, Marijampolės - 24 065 eurus, kiti -mažesnės pinigų sumas.

Lazdijų rajono apylinkės teismo finansininkė Laima Bieliukienė aiškina, kad taip teisėjams sugrąžinta sena skola. 2009-2013 metais mažesnių teismų teisėjai privalėjo budėti poilsio ir švenčių dienomis, tačiau už tai jiems nebuvo mokama. Konstitucinis Teismas išaiškino, kad pasielgta neteisingai. Tada teisėjai kreipėsi į teismus ir prisiteisė už penkerius metus nesumokėtas lėšas.

Rezervo fondas šiemet siekia 1,448 mln. eurų. Kaip informavo Finansų ministerija, šiemet iš Vyriausybės rezervo įvairiems poreikiams skirta 247,2 tūkst. eurų.