Tai jis sakė pirmadienį per spaudos konferenciją paklaustas, ar priimtų siūlymą dėtis prie buriamos Darbo partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos bei partijos "Tvarka ir teisingumas" koalicijos.

V.Uspaskichas pirmadienį pareiškė, kad prie tokios koalicijos galėtų prisijungti Liberalų sąjūdis ir LLRA.

"Labai daug priekaištų šiai partijai yra dėl rinkėjų papirkinėjimo, dėl neetiškos rinkimų kampanijos, ir mes turime labai daug abejonių, ar verta su šia partija apskritai bendradarbiauti. (...) Turime išsiaiškinti konkrečius atvejus, ar priimtina ir kitoms partijoms tokia politika. Mes esame sąžiningos politikos etalonas ir kovojame dėl šito papirkinėjimo, bet šiuose rinkimuose tai peržengė visas ribas", - teigė V.Tomaševskis.

"Tos partijos, kurios dabar derasi, truputį paskubėjo, kadangi pusė parlamento dar neišrinkta, ir priklausys nuo to, kiek partijos gaus mandatų. Rinkimų rezultatai gali pasikeisti, ir aš manau, kad pirmaujanti Darbo partija gali likti antra", - svarstė LLRA lyderis.

Jis tiesiai neatsakė, su kokiomis į parlamentą pateksiančios partijomis galėtų ar negalėtų dirbti vienoje koalicijoje.

"Politikai niekada nesako niekada – mes manome, kad kalbėtis galima su visomis partijomis. Gaila, kad nepateko Valstiečių ir žaliųjų partija į parlamentą - aš manau, kad jie turės parlamentarą, bet šios partijos sąrašas lyg nepateko. Mes jau buvome nusiteikę bendradarbiauti su šia partija, kadangi ir programos panašios, ir įdarbis panašus savivaldos lygiu", - kalbėjo LLRA lyderis.

"Su kitomis partijomis būna geriausių, blogiausių kontaktų - priklausys nuo to, kokie ten žmonės pateks, ar nebus korupcijos šleifo, kuris, deja, buvo šiuose rinkimuose. Žiūrėsime, ar pavyks mums suderinti savo programas", - teigė jis

V.Tomaševskio teigimu, pavardžių rašyba asmens dokumentuose nebus svarbiausias klausimas jo vadovaujamai partijai.

"Kiekvienas žmogus turi teisę į vardą ir pavardę, bet čia nėra svarbiausia klausimas. Gerokai svarbesni klausimai yra ekonominiai, valstybės valdymo – mes konkrečiai siūlome įvesti antrą savivaldos pakopą, tai labai svarbu, reformuoti teisingumo sistemą, įvesti prisiekusiųjų instituciją, labai svarbu baigti grąžinti žemę teisėtiems savininkams, ypač miestuose, Vilniuje. Svarbu išlaikyti švietimo sistemą, kad kaimo mokyklos nebūtų uždarinėjamos", - vardijo LLRA lyderis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, gavus duomenis iš 1984 rinkimų apylinkių, Darbo partija surinko 20,1 proc. rinkėjų balsų, Lietuvos socialdemokratų partija - 18,56 proc., Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 14,77 proc., Liberalų sąjūdis - 8,26 proc., „Drąsos kelio“ partija - 7,89 proc., partija "Tvarka ir teisingumas" - 7,42 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 5,87 procento.