„Didelis mitas Lietuvoje, kad mes čia slapstėmės, vardus keitėmės, užsimaskavę vaikščiojom. Mes išvažiuodami visus dokumentus užpildėm, mes čia gyvenome savo vardais, turime savo vairuotojo pažymėjimus, visus dokumentus. Tikrai gyvenome atvirai, atostogauti ir į kokią Floridą nuvažiuodavome, tikrai nebuvo taip, kad mes čia slapstėmės“, – LNK laidai „Bus visko“ pasakojo K. Venckus.

Kai Karolis su mama išvyko į JAV, jam tebuvo 13 metų. Į JAV atvykusi N. Venckienė darbą rado senelių globos namuose: prausė pensininkus, tvarkė jų kambarius, gamino valgį.

„Mama kurį laiką senelius prižiūrėjo, turbūt suprantame, kad tai yra sunkus darbas, per didelio malonumo jai tai tikrai nekėlė. Bet vien tik dėl to stengėsi, kad parūpintų, kad man nieko netrūktų“, – kalbėjo jis.

Kai vaikinui suėjo 16 metų, mama jam pasiūlė susirasti darbą ir prisidėti prie nedidelio šeimos biudžeto. Po pamokų vaikinas pradėjo dirbti drabužių parduotuvėje ir ėmė taupyti mokslams ir automobiliui.

Karolis Venckus, Neringa Venckienė

Po kurio laiko buvusi teisėja seną pomėgį dirbti su gėlėmis pavertė darbu. Vieną rytą į namų duris pasibeldė pareigūnas.

„Aš dar miegojau, buvo gal 8–9 valanda ryto. Išgirdau, kad beldžiasi į duris kažkas ir dar labai agresyviai. Nuėjau į apačią ir pamačiau, kad prie durų stovi policijos pareigūnai. Ir iš karto supratau, kad čia dėl mamos jie atėjo. Kai atidariau duris taip ir pasakė, kad turi arešto orderį mamai. Bet tuo metu mamos namuose nebuvo, ji buvo gėlių parduotuvėje. Ir mūsų advokatai susitarė, kad ji pati atvyks kitą dieną. Tai mes galėjome bėgti į Meksiką, į Kanadą, bet mes tikėjomės, kad mama nebus išduota į Lietuvą“, – laidoje kalbėjo K. Venckus.

Laidoje Karolis pasakojo, kad kalėjime mamai N. Venckienei labai trūko veiklos.

„Aš bijojau, kad kalėjimas pakeis žmogų, bet mama per daug nepasikeitė“, – kalbėjo sūnus.

Karolis prisiminė, kad advokatų paslaugos buvo itin brangios.

Karolis Venckus

„Kosminės sumos, galiu pasakyti taip, kad visas santaupas, kiek turėjome, tai advokatams ir sumokėjome“, – kalbėjo sūnus.

Karolis nusprendė pabaigti mokslus Čikagoje, tęsti mokslus Europoje ir tapęs teisininku grįžti į Lietuvą.

DELFI primena, kad buvusi teisėja ir Seimo narė N. Venckienei, Vilniaus apygardos teismo sprendimu, lapkričio 19 dieną buvo skirta trijų mėnesių intensyvi priežiūra ir dešimties tūkstančių eurų užstatas. Jai uždėta apykojė ir paimti dokumentai. Tą pačią dieną N. Venckienė paliko Kauno tardymo izoliatorių, ir išvyko į tėvų butą Garliavoje.

Ji į Lietuvą buvo pargabenta lapkričio pradžioje, iki tol ji nuo 2018 metų kovo buvo laikoma Čikagos kalėjime.

Karolis Venckus

N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. Ji įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais. Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.