Taip jis reagavo į informaciją, jog M.Sinkevičius teisėsaugos tyrime dėl „Sodros“ vykdytų viešųjų pirkimų apklaustas kaip specialusis liudytojas.

„Normaliam žmogui tai reiškia, kad yra kažkokie įtarimai - galbūt jie yra neįrodyti, ar panašiai. Mano manymu, tokio lygio vadovas - „Sodra“ yra didžiulė struktūra - (negali) dirbti su tokiu pareikštu įtarimu, tai nėra gerai. Ir aš jeigu būčiau ministras, tai tikrai pasiūlyčiau, pakviesčiau „Sodros“ vadovą arba pasitraukti iš pareigų, ar kitokiu būdu nusišalinti nuo vadovavimo tai struktūrai, kol nebus baigtas tyrimas“, - BNS sakė V.Mazuronis.

Jis svarstė, kad ministrė, kol kas nepriimanti sprendimų dėl M.Sinkevičiaus, gali turėti „kitos informacijos“.

„Kaip partijos pirmininkas, manau, kad tą reikėtų padaryti, o ką padarys ministrė, tai matysime. Arba turi būti labai aiškiai paaiškinama, kodėl to nereikėtų daryti (...) Jei iš tikrųjų yra argumentai, kurie kitaip skamba, nei aš išsakiau savo nuomonę, tai aš norėčiau žinoti“, - dėstė jis.

STT šią savaitę pranešė, jog vykdant tyrimą trečiadienį atliktos kratos „Sodros“ darbuotojų ir privačios bendrovės vadovo darbo vietoje. Anot STT, įtariama, kad vykdant vieną iš viešųjų pirkimų „Sodroje“, neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. Taip proteguojant šią įmonę, „Sodra“ įsigijo prekių už gerokai didesnę kainą nei tokias pačias prekes siūlė įsigyti kita konkurse dalyvavusi įmonė. Ji dėl galbūt neteisėtų „Sodros“ darbuotojų ir kitų suinteresuotų asmenų veiksmų atsiėmė savo pasiūlymą, teigia STT.

Įtarimai tyrime pareikšti „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui ir bendrovės „Alna“ vadovui Tomui Milakniui, M.Sinkevičius apklaustas specialaus liudytojo statusu. Specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.