Tokį specialistą, kuris pagelbės Ukrainos Prezidento administracijoje veikiančiai reformų grupei, ketinama atrinkti ir nusiųsti kitą mėnesį, patikino užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kuris penktadienį lankėsi Kijeve ir buvo susitikęs su šalies vadovu Petro Porošenko.

„P. Porošenko ne kartą yra pats pabrėžęs, kad tai, kad vyksta karas, nereiškia, kad neturi vykti reformos, nes ekonomika yra labai svarbu. (...) Nutarėme, kad Ukrainos pusė priims mūsų patyrusį specialistą, kuris pagelbės Prezidento administracijai reformų grupėje ekonominiais, integraciniais klausimais. Aš manau, kad kitą mėnesį jau jį turėsime atrinkę ir galėsime nusiųsti, - sakė L. Linkevičius antradienį interviu „Žinių radijui“.

Per susitikimą Ukrainos Prezidentas taip pat tikino, kad ES-Ukrainos asociacijos susitarimo ratifikavimas nestringa, ir turėtų įvykti dar rugsėjį.

„Buvo įvairių signalų, kad jis stringa, bet gavome patikinimus, kad viskas vyksta griežtai pagal grafiką. Prezidentas įsitikinęs, kad rugsėjį asociacijos susitarimas su ES bus ratifikuotas dar senos sudėties Radoje. Kaip žinia, vakar paskelbta, kad Rada yra paleidžiama, ir paskelbti spalį nauji rinkimai, bet iki tol senoji Rada veiks“, - paaiškino L. Linkevičius.