„Ar šis žmogus kelia grėsmę, turi nustatyti Pilietybės reikalų komisija, remdamasi, žinoma, VSD išvada. Tai komisijos posėdis dar bus surengtas. Ir, žinoma, kad ji turės apsvarstyti visus aspektus: ir grėsmę šalies saugumui, ir konstitucinius aspektus taip pat“, – „Žinių radijui“ sakė A. Skaisgirytė.

„Labai svarbu paminėti, kad kaip ir suteikti, taip ir atimti pilietybę yra veiksmas, kuris finale atsiremia į Konstituciją. Tai visi šie aspektai turi būti priimami domėn ir tik tada daromas galutinis sprendimas“ , – pridūrė ji.

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl išimties tvarka suteiktos Lietuvos pilietybės J. Kudimovui netekimo.

Migracijos departamentas, apibendrinęs visų atsakingų institucijų pateiktą informaciją, savo teikime Vidaus reikalų ministerijai (VRM) konstatavo, kad Lietuvos pilietis J. Kudimov vykdo veiklą, nesuderinamą su Lietuvos nacionalinio saugumo interesais.

Anot departamento, J. Kudimov dalyvavo Rusijos valstybės kontroliuojamų įmonių valdyme, neskaidriose rinkimų kampanijų Vakarų šalyse finansavimo iš Rusijos schemose, iki šiol palaiko ryšius su Rusijoje įtakingais asmenimis, yra siejamais su Rusijos žvalgybos tarnybomis.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) įvertino, kad J. Kudimov vykdoma veikla kelia grėsmę Lietuvos saugumo interesams.