Trečiadienį užregistruotas savivaldybės tarybos sprendimo projektas atleisti jį iš pareigų.

Opozicinės frakcijos "Vieningas Kaunas" seniūno pavaduotojas Visvaldas Matijošaitis BNS patvirtino, kad viena iš priežasčių siūlyti atleisti A.Nesteckį - Kauno socialdemokratų susikompromitavimas praėjusią savaitę sulaikius piktnaudžiavimu tarnyba įtariamą vicemerą Kęstutį Kriščiūną, kuris vėliau savo narystę Socialdemokratų partijoje sustabdė ir pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Praėjusią savaitė mėnesiui suimtas ir K.Kriščiūnas, ir savivaldybės įmonės "Automobilių stovėjimo aikštelės" vadovas Algimantas Puidokas. Specialiųjų tyrimų taryba teigia juos sulaikiusi atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. Įtariama, kad buvo neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

"Tas įmones turi administracijos direktorius prižiūrėti, kad tokios betvarkės nebūtų", - BNS sakė V.Matijošaitis.

A.Nesteckis savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2011-ųjų spalio pabaigos. Jis šį postą gavo į mero kėdę grįžus konservatoriui Andriui Kupčinskui.

Ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje bus svarstomas K.Kriščiūno prašymas atleisti jį iš mero pavaduotojų.

Miesto meras konservatorius Andrius Kupčinskas BNS sakė, kad siūloma šį postą iš socialdemokratų atimti ir perduoti kuriai nors koaliciją remiančiai frakcijai. Jis taip pat teigė, jog A.Nesteckio atleidimas "koalicijai nesuteiktų stabilumo".