Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė kuruos įstatymų leidybos procesą, Seimo komitetų ir komisijų darbą, kontroliuos, kaip vykdomi Seimo valdybos sprendimai, rengs ir teiks Seniūnų sueigai Seimo sesijų darbų programų, savaitės ir dienos Seimo posėdžių darbotvarkių projektus.

Seimo vicepirmininkei Irenai Degutienei pavesta kuruoti Seimo kanceliarijos darbą, Seimo statuto nustatytais atvejais tartis su Seimo frakcijomis ir teikti apibendrintą nuomonę Seimo Pirmininkui.

Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas koordinuos Europos Sąjungos reikalus, Seimo tarptautinio bendradarbiavimo klausimus. Jis taip pat kuruos Seimo delegacijų tarptautinėse organizacijose ir tarpparlamentinių ryšių grupių veiklą.

Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius organizuos Seimo priežiūrinę veiklą, prižiūrės, kaip įgyvendinami Konstitucinio Teismo nutarimai, išvados ir sprendimai.

Kaip jau skelbta, Seimo Pirmininkas V. Pranckietis turi keturis pavaduotojus. Lapkričio 15 d. per slaptą balsavimą Seimo vicepirmininkais išrinkti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovai Seimo nariai R. Baškienė ir A. Nekrošius. Seimo sprendimu, R. Baškienė tapo Seimo Pirmininko pirmąja pavaduotoja.

Seimas pritarė ir socialdemokrato G. Kirkilo kandidatūrai į Seimo vicepirmininkus. Seime viena Seimo vicepirmininko kėdė priklauso opozicijai. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos į Seimo vicepirmininko pareigas pasiūlyta I. Degutienė sulaukė parlamentarų pritarimo.

Penktoji Seimo vicepirmininko kėdė liko tuščia. Seimas nepritarė socialdemokratų į Seimo vicepirmininkus pasiūlytai partijos pirmininko Premjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūrai.