Komisijos pirmininkas liberalas Vytautas Grubliauskas apgailestavo, kad parlamentarai užstojo kolegas ir vylėsi, kad Seimas kritiškai įvertins šį sprendimą. „Net jei jie ir gynė savo vertybes, nekonstitucinėmis priemonėmis to daryti negalima. Per neteisę teisė negimsta. Ne Seimas, bet teismas yra ta vieta, kur turi būti nustatyta, ar buvo pažeidimai“, - po posėdžio sakė jis.

Be komisijos pirmininko už imuniteto panaikinimą balsavo „prisikėlėlis“ Antanas Nedzinskas, socdemas Juozas Palionis , konservatorius-krikdemas Kęstutis Masiulis ir „valstietis liaudininkas“ Antanas Baura.

Trečiadienį komisijos posėdyje dalyvavę prokuratūros ir policijos atstovai tikino, kad vertinamos konkrečios baudžiamojo nusižengimo aplinkybės: viešosios tvarkos pažeidimas ir pasipriešinimas policijos pareigūnui. Politikų perlipimas per tvorą ir policijos pareigūnų apstumdymas yra užfiksuoti ir vaizdo medžiagoje. Tačiau šešiems komisijos nariams pritrūko motyvuotumo prokuroro prašyme.

Prieš balsavo: „tvarkiečiai“ – Remigijus Ačas ir Egidijus Klumbys, „darbietis“ Mečislovas Zaščiurinskas, konservatorių-krikdemų frakcijos narys Saulius Stoma, Krikščionių partijos frakcijos narė Zita Užlytė ir socdemas Stanislovas Giedraitis.

Prieš patraukimą baudžiamojon atsakomybėn balsavęs „tvarkietis“ Remigijus Ačas žurnalistams paaiškino, kad policijos elgesys jiems atrodė peržengiantis ribas ir varžantis Seimo narių konstitucines teises. „Jei juos būtų lydėję trys ar keturi policijos pareigūnai, nemanau, kad jie arba mitinguotojai būtų sukėlę kokias nors riaušes. Jei jie būtų nuėję ir provokavę, tuomet jų tikrai lauktų tam tikros pasekmės. Šiuo atveju policininkai persistengė rūšiuodami Seimo narius“, - jis pasipiktino, kad kiti parlamentarai – Aušrinė Marija Pavilionienė ir Rokas Žilinskas galėjo dalyvauti eisenoje.

Pareigūnai yra sakę, kad šie du politikai turėjo kvietimus, kaip ir visi eisenos dalyviai, o policininkai nedarė išimčių Seimo nariams, nes jie, kaip ir bet kurie kiti žmonės, turėjo laikytis reikalavimų.

Seimas turėtų kitą savaitę, antradienį, svarstyti laikinosios komisijos rezoliuciją. Parlamentarai netenka imuniteto, jei už tai balsuoja daugiau kaip pusė, t.y. ne mažiau kaip 71, visų Seimo narių.