Tuo metu renginio organizatoriai tvirtina, kad „Die Lunikoff“ Lietuvoje nėra uždrausta ir nesupranta, dėl ko piktinamasi.

Ant Tauro kalno esančiame klube „Metro“ šeštadienio vakarą surengtas koncertas „Rokas prieš komunizmą“. Jame, be lietuviškų grupių „Diktatūra“ ir „Židinys“, koncertuos grupė iš Vokietijos „Die Lunikoff“.

Grupės „Die Lunikoff” lyderis Michaelas Regeneris - buvęs pronacistinės grupės „Landser“ lyderis. „Landser“ grupė buvo pripažinta nusikalstama organizacija Vokietijoje, o jos lyderis M. Regeneris daugiau kaip trejiems metams įkalintas už nacionalsocialistinę propagandą ir rasinės neapykantos kurstymą.

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad „Die Lunikoff“ - uždraustos „Landser“ tęsinys. Vokietijos žiniasklaidoje rašoma, kad pati grupė „Die Lunikoff“ nėra draudžiama, tačiau draudžiama dalis jos kūrybos.

Pavyzdžiui, dėl turinio neleidžiama išleisti kai kurių diskų. Vokietijoje „Die Lunikoff“ aiškiai klasifikuojama kaip neonacistinė grupė, o jos gerbėjai – neonaciai. Grupė kartais pasirodo Vokietijos Nacionaldemokratų partijos renginiuose.

2011 m. Lenkijoje kilo skandalas dėl internete platinamos „Landser“ dainos „Polacken Tango“ („Lenkiškas tango“). Šios dainos tekste kalbama apie lenkų šaudymą, lenkai yra vadinami „šūdina tauta“.

R.Povilaitis: jei pasaulio pabaiga ateis, tai padedant patriotiniam jaunimui

„Jeigu kada nors pasaulio pabaiga ateis, tai nebent tokio patriotinio jaunimo pagalba. Sunku protu suvokti, kaip galima kviesti nacizmą šlovinančią grupę į sausio 13-osios minėjimą“, - patriotinio jaunimo idėją vertina žuvusio laisvės gynėjo Apolinaro Juozo Povilaičio sūnus R. Povilaitis.

Rengiamu koncertu pasipiktino ir apie jį DELFI pranešė organizacija „Antifa Lietuva“, kuri skelbia kovojanti su agresija bei neonacizmo ir fašizmo apraiškomis. Organizacija baiminasi, kad Sausio 13-osios aukų atminimas bus paminimas ir daina „Das Reich kommt wieder“ („Vėl ateis Reicho laikai“).

R.Čekutis: V.Uspaskichas ir socialdemokratai valdžioje – didesnis įžeidimas

Renginį organizuojančio Lietuvių tautinio centro lyderis Ričardas Čekutis nesupranta, kuo piktinasi R. Povilaitis.

Ričardas Čekutis
„Ponui R. Povilaičiui mes ir nesiūlome eiti jų klausytis, ar jis turi bilietą nusipirkęs? Jei jam negražu, tegul ir neina. Man Sausio 13-osios aukų įžeidimas, kad turime tokią valdžią – tai dar didesnis ir baisesnis įžeidimas negu kažkokios grupės koncertas. Man, pavyzdžiui, Viktoras Uspaskichas valdžioje yra didžiulis įžeidimas, taip pat socialdemokratai valdžioje. Ar R. Povilaitis nenori pasipiktinti tokia valdžia, ar jam tik muzikinės grupės problema?“, - sako R. Čekutis.

R.Čekutis teigė negirdėjęs, kad grupė „Die Lunikoff“ Lietuvoje būtų uždrausta. Jis taip pat retoriškai klausė, ką blogo „Die Lunikoff“ yra sudainavusi ir pasakiusi apie Sausio 13-osios aukas.

R. Čekutis sakė, kad lietuviai su grupe draugauja, greičiausiai „Die Lunikoff“ į Lietuvą atvažiuos ir Kovo 11-ąją.

„Aukų įžeidimas – bolševizmas. Jie nukentėjo konkrečiai nuo Komunistų partijos tankų ir jie žuvo po Komunistų partijos ir bolševikų tankais. Šis renginys vadinasi „Rokas prieš komunizmą“, kuris ir nukreiptas ne tik prieš tankų vairuotojus, bet ir tuos, kurie juos iš Kremliaus užsakinėjo ir siuntė čia Lietuvą“, - kalbėjo R. Čekutis, nemanantis, kad neonacių grupės koncertas gali įžeisti Sausio 13-osios aukų atminimą.

Domėjosi ir policija

„Skambino iš policijos, iš visur – koncertas leistas, viskas išspręsta“, - DELFI tvirtino klubo „Metro“ savininku prisistatęs Rolandas. Jis sakė nesidomėjęs, ar koncertuosiani grupė neonacistinė.

Koncerto plakatas
Tuo metu eitynes su deglais į Antkalnio kapines šeštadienio vakarą organizuojantis ir taip laisvės gynėjų atminimą pagerbti ketinantis Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka teigė su koncertu neturintis nieko bendra.

„Po eitynių žmonės eis į skirtingas vietas. Kiek žinau, didelė dalis eitynių dalyvių eis prie Seimo klausytis Sąjūdžio organizuojamo Vilčinsko koncerto, kita dalis galbūt eis į jūsų minėtą koncertą, kiti – prie bokšto. Nei aš, nei mūsų organizacija su minėtu koncertu neturi nieko bendra“, - tikino J. Panka.

Jis pats teigė sieksiantis dalyvauti visuose minėtuose renginiuose.