„Kai lenkų laivynas paskęs prie Gdansko, ir vokiečių daina suskambės Malborke, tada į Vroclavą atžygiuos Vermachtas su tankistais. Ir tada pagaliau Rytų Vokietija sugrįš į Tėvynę“ - dainuoja vokiečių neonacių grupės „Landser“ nariai kūrinyje „Polacken Tango“.

Šios dainos tekste taip pat esama žodžių apie lenkų šaudymą, kurie yra vadinami „šūdina tauta“.

„Tokį dalyką būtina smerkti. Tai yra įžeidžiantis ir skaudus dalykas mums ir visiems lenkams, kurie atsimena II pasaulinį kartą. Viliuosi, kad kompetentinga Lenkijos valdžia tuo užsiims“, - sako Pasaulinės Armijos Krajowos karininkų sąjungos atstovas spaudai Tadeuszas Filipkowskis.

Šis kūrinys buvo įrašytas prieš keletą metų, tačiau niekada nebuvo išleista oficialiai. Tačiau per kelis paskutinius mėnesius buvo platinamas „Youtube“.

Tuo metu Lenkų vidaus saugumo agentūra rp.pl sakė, kad yra ruošiama teisinės atsakomybės analizė, kurios tikslas – nustatyti, ar šio kūrinio turinys pažeidžia Lenkijos įstatymus.

„Šio skandalingo kūrinio autoriai turi būti surasti ir atsakyti už savo veiksmus teisme“, - pabrėžia Tadeuszas Filipkowskis.

1993 m. Berlyne susikūrusi grupė „Landser“ iš pradžių grojo antikomunistinį hard-roką. Su laiku tapo neonacistų grupe. 2005 m. keli grupės nariai buvo teisiami už dalyvavimą nusikalstamojoje grupėje. Nuo to laiko grupė naudoja „Lunikoff“ pavadinimą.

Daina su angliškais titrais skelbiama „YouTube“ svetainėje.