„Komisija iš pateiktų šešiolikos projektų išrinko penkias prizines vietas ir nugalėtoją. Kol kas negalime paskelbti detalių. Jeigu tauta norės, tas paminklas tikrai bus, nes, vėlgi, yra klausimas dar – ar už valstybės, ar už surinktus iš žmonių pinigus. Paminklas tikrai stovės, jeigu jis žmonėms reikalingas. O aš manau, kad reikalingas“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė Vilniaus meras, Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius.

Savo ruožtu monumento klausimas Vilniaus Lukiškių aikštėje artimiausiu metu dar nebus išspręstas.

„Vyčio paminklą aikštėje kažin ar turėsime kitais metais, nes kol kas nėra įkvepiančio projekto. Tas paminklas Lukiškių aikštėje tiktų. Mintis susigulėjusi. O kol kas turbūt toje vietoje bus graži vėliava ir Vytis joje“, – sakė R. Šimašius, pridūręs, kad aikštėje bus vieta ir paminklui, ir pasivaikščiojimui po parką, koncertams, poilsiui.

ELTA primena, kad savaitės pradžioje su Premjeru Sauliumi Skvernelius susitikęs R. Šimašius taip pat minėjo, kad tarp pateiktų siūlymų Vyčio paminklui Lukiškių aikštėje šiuo metu nėra tokio, kurį galima realizuoti iki valstybės šimtmečio minėjimo 2018-aisiais, todėl kol kas geriausia būtų aikštėje palikti Vyčio vėliavą. Visą arba dalį aikštės lankytojams tikimasi atidaryti iki šių metų rudens.