Kaip informuoja Lietuvos ambasada Prancūzijoje, laivas dalyvaus karinėse pratybose „Open Spirit 2014“, o vėliau atplauks ir gegužės 23-27 dienomis svečiuosis Klaipėdos jūrų uoste.

Šiaurės vakarų Prancūzijos mieste Loriente pastatytas trišalio tipo laivas „Casiopee“ yra skirtas užtikrinti saugią laivybą, ieškoti minų, nustatyti jų buvimo vietą, klasifikuoti ir jas sunaikinti.

„Casiopee“ kartu su kitu prancūzų laivu „Aigle“ keliama užduotis prisidėti prie Baltijos jūros išminavimo. Vizitu siekiama stiprinti bendradarbiavimą naikinant minas bei prisidėti prie kaimyninių šalių ryšių stiprinimo.

Pagerbs prancūzų karo belaisvių atminimą

Prancūzijos karinio laivo vizito Lietuvoje metu vyks bendri renginiai su Lietuvos karinių jūrų pajėgų kariais, bus pagerbtas Vilhelmo kanalą stačiusių ir ten žuvusių prancūzų karo belaisvių atminimas, pranešė Karinių jūrų pajėgų atstovas civilių ir karių bendradarbiavimui kapitonas leitenantas Antanas Brencius.

Laivo ,,Cassiopee“ (M 642) užduotis Baltijos jūroje kartu su dar vienu to paties tipo Prancūzijos kariniu laivu „Aigle“ (M 647) prisidėti prie Baltijos šalių jūros išminavimo, stiprinti bendradarbiavimą priešmininės kovos srityje bei prisidėti prie kaimyninių šalių sąjungininkių ryšių stiprinimo. 

Laivas ,,Cassiopee“ (M 642) į Klaipėdą atvyko iš tarptautinių jūrinių minų paieškos ir nukenksminimo karinių pratybų ,,Open Spirit 2014”, vykusių Latvijos teritoriniuose vandenyse. 

Šiose gegužės 9-23d. vykusiose tarptautinėse pratybose dalyvavo ir Lietuvos Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas M53 „Skalvis“.

Šeštadienį ir sekmadienį, nuo 9 val. iki 12 val. ir nuo 14 val. iki 17 valandos šiame laive galės apsilankyti visi norintieji.

Pirmadienį laivo įgula, kartu su Lietuvos kolegomis, dalyvaus Prancūzijos karo belaisvių, stačiusių Vilhelmo kanalą ir čia likusių amžiams, pagerbimo ceremonijoje. Šiame renginyje taip pat ketina  dalyvauti Prancūzijos ambasados atstovai, Krašto apsaugos ministerijos atstovai ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų kariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)