Pasak D. Grybauskaitės, daugeliu atveju ofšorinių lėšų turėjimas nėra laikomas teisiniu pažeidimu arba iš viso nėra reglamentuojamas, tačiau politikams, be teisinių reikalavimų, taip pat turi galioti aukšti moraliniai ir etiniai standartai.

„Tokie vadovai turi išsklaidyti tiek tarptautines, tiek savo žmonių abejones. Atsakomybė kiekvieno šalies vadovo prieš savo žmones yra be galo didelė ir einant į tokią poziciją reikia ne tik laikytis įstatymų, bet ir būti moralės bei etikos pavyzdžiu“, - ketvirtadienį duodama interviu LRT radijui sakė Prezidentė.

D. Grybauskaitės teigimu, pažaboti ofšorinių kompanijų veiklą ir sukurti stabilią bei skaidrią tarptautinę sistemą pasaulio valstybės gali tik veikdamos kartu.

Balandžio pradžioje paviešinti Panamos teisinių paslaugų firmos „Mossack Fonseca“ dokumentai atskleidė, kaip įtakingi politikai, verslininkai ir sportininkai naudojasi lengvatinių mokesčių kompanijomis ir „mokesčių rojais“, kad nuslėptų savo turtą ir išvengtų mokesčių. Tarp minimų pavardžių - Ukrainos ir Rusijos vadovai.

Balandžio 5 d. dėl masinių protestų Reikjavike atsistatydino Islandijos Premjeras Sigmunduras Davidas Gunnlaugssonas - vienas iš „Mossack Fonseca“ klientų.